Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Detox!

    senior tag

    Sziasztok,

    segítséget kérek mert már itt figyel az 5kilós pöröj a kezemben..
    Tehát tegnap vettem egy új proccot (2800+, helyére jött egy X2 4200+) tápot (350W Codeg.. helyére egy 350FSP) és VGA-t (X800GTO helyére egy XFX 8800GS-t).
    Az alaplapom egy MSI K9VGM-V.
    A procc és a tápcsere nagyjából eseménymentesen zajlott, habár mindkettőt először csináltam. VGA-t már sokszor cseréltem így attól nem tartottam, pedig..
    A szitu az hogy nem kapott a hw cserék előtt friss wint (tudom illene de nem volt idő), bár ez akkor sem magyarázza hogy a VGA nem hajlandó bekapcsolni a monitort.. Molex csati rádugva, rendesen be van nyomva a PCI-e sínbe, zúg is,, de képet azt nem ad,, mint említettem be sem kapcsolja a moncsit. Első körben megpróbáltam egy másik TFT@CRT átalakítót, hátha nem ok amit adtak hozzá, de egy 100% jóval sem ment. Utána rádugtam a moncsit az int. VGA-ra,, irány a BIOS. Ott megnéztem hogy a PCI-e sín-e az elsődleges,, igen. Ok, fogtam magam és kikapcsoltam az int. VGA-t, hátha olyan finnyás kurva ez a GS h nem szereti. Persze így sem lett jó,, ráadásul CMOS jumpert sem találtam ezen az ótvar deszkán,, így most PCI-s kari híjján visszaállítani se tudom az integráltat VGA-t, hogy legalább mittomén, szüttyögjek még valamit a BIOS-ban,,, bár nincs ötletem..
    Segítsetek légyszi, remélem csak valami kis lolság szopat,, és nem a VGA gyári hibás.. (Újan vettem).

    "Dobogóra kerülj, ne a bitófára!" || www.nightchild.hu

Aktív témák