Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz FlashBird #21375 üzenetére

    Nem feltétlen elég az a Corsair VX450. Én épp az imént, év végén szabadultam meg az 1 napos Corsair tápomtól (igaz, az csak 400 W-os volt). Történt ugyanis, hogy az adatlapom alatt látható konfigot hajtva a táp igen érdekes dolgokat produkált. Kezdve már ott, hogy egy sima Windows képernyőkímélő (3d szöveg) alatt is igen hangosan elkezdett sípolni. 2d alatt semmi gond, totál csöndes. Egy izmosabb 3d-s alkalmazás alatt már nem lehetett megmaradni a táp mellett a szobában, olyan hangja volt. Mondjuk nekem fagyás nem volt, de szerintem vagy nem adta le a táp a névleges 400 W-ot, vagy hibás volt a táp és nem volt rendesen lelakkozva az egyik tekercs, esetleg hibás volt a kondi - én csak ennek tudom betudni a sípolást, mert csak 3d-s grafikus terhelés alatt kezdte el csinálni. Azóta többen felvilágosítottak, hogy a 4850-es VGA-aknak erősen ajánlott a MINIMUM 450 W-os tápegység, de inkább 500 W, hogy tartalék is legyen. 4870-nel állítólag 550 W alatt nem illik próbálkozni.
    Visszavittem a Corsair-t és lecseréltem egy 550W-os Chieftec-re, azóta semmi gond. Pedig megfogadtam, hogy Chieftec-et nem veszek többet, mert csak 3,5 évet bírt ki az előző gépemben a Chiftec táp, mondjuk igaz, átlag napi 12 órát ment ezalatt az idő alatt. Aztán miután ismerősömnek is 3,5 év után pukkant el a moduláris Enermax tápja, beláttam, hogy annyira mégsem rossz az a Chieftec.
    A Corsair tápról meg lebeszélnélek, nagyon a közelmúltban szállt csak be a Corsair ebbe a szegmensbe és nem sok jót hallok a tápjairól, hiába jók a memóriamoduljai. Szóval szerintem egy próbát megér, hogy beleraksz egy másik tápot (ha van rá lehetőséged), ha azzal is gond lesz, akkor valószínű a VGA a ludas.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák