Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • tibz03

    őstag

    válasz Storms #26494 üzenetére

    Sziasztok!

    A következő lenne a problémám, kérdésem:

    Hogyan tudom azt beállítani, hogy a videólejátszás hardveresen menjen? Konkrét példa: felvettem egy játékból Fraps-szel videókat (ugyebár tömörítetlenül vesz fel), teljes képernyősen (ami nálam 1280x1024-et jelent), és visszajátszásnál veszettül "szaggat" a videó. A pufferelés megy, mint az állat. Ha leállítom a lejátszást pár másodpecre, majd újra elindítom, akkor pár másodpercig megy rendesen, de utána újra akadozni kezd.

    Gondoltam egyet, és videólejátszás közben a GPU-Z-vel néztem a videokártya (Sapphire HD 4830, 512 MB) adatait: az órajelek ugrálnak (hol idle, hol load, hol videólejátszási órajeleket mutat), a GPU hőmérséklet csökken. Ebből gondolom, hogy a gép nem használja a VGA-t a videólejátszáshoz.

    Egyébként K-Lite Codec Pack-et és a hozzá tartozó Media Player Classic-ot használom.

    A válasz(oka)t előre is köszönöm! :R

    SZERK.: (#26494) Storms: Bocs, nem válasz akart lenni. :B De akkor egyúttal válaszolnék is, már amit tudok: 8800 GTX és 9800 GTX megegyeznek, maximum órajelbeli eltérések lehetnek (nem tudom, hogy az az EVGA, amit írtál, referencia-órajeleken megy-e, vagy sem). ATI-ban körülbelül a HD 4830/HD 4850/HD4770-nek felel meg, alkalmazástól (játéktól) függően.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák