Hirdetés

Aktív témák

  • Goziman

    csendes tag

    Töprengtem a probléma megoldásán, s igazából 3-4 variáció jutott eszembe.
    De ha egy 5.-et mondtok, s az tényleg segít, az szuper; csak kérlek, tényleg segítsetek.

    Az első verzió, hogy minden kábelt, dugót ki kell húzni a modemból és/vagy a routerből, kicsit várakozni, majd újra bedugni, kicsit megint várakozni, majd újra megpróbálni csatlakozni, s közben agyba főbe a modemen és a routeren a reset gombokat nyomogatni.
    Ha ez megoldás lehet, mondjátok meg, hogy mit és milyen sorrendben csináljak. Mintha a Media Marktos is valami ilyesmit javasolt volna, de mivel évekkel ezelőtt volt, így sajnos már nem tudom, mi volt az.

    Második verzió, hogy mivel 3 routerra való kék Ethernet kábelom van, egyikkel össze kéne kötni a routert és a laptopot; csak nem tudom, hogy ez mire lenne jó.

    Harmadik; a laptopon a Vezeték nélküli kapcsolat - tulajdonságok részben; a dlink router tulajdonságainál kell valamit átállítani. Csak fogalmam sincs, mit.:S Ezzel kapcsolatban, azon csodálkozom, hogy amikor régebben párszor elszállt a netem; letiltottam a routerem; s próbáltam újracsatlakozni; első alkalommal mindig megjelent egy ablak, amiben kért felhasználónevet és jelszót; s mindkét rész üresen volt; amikor újra próbáltam csatlakozni; újra megjelent az az ablak, s mindkét rész ki volt töltve; s újra tudtam kapcsolódni.

    Most sokáig a Társítás fülnél az Adattitkosítás menüpontban a 'Letiltva' volt megjelölve; lehet, hogy ez a baki, s meg kell változtatni WEP-re? Esetleg itt változtassam a Hálózati kulcsot Adminra, vagy hagyjam úgy?

    Negyedik verzió, hogy azon a supportos linken állítgatok ezt-azt...
    Csak nem tudom, hogy ez mire jó, hisz azt a linket csak a számítógépről tudom üzemeltetni; ami viszont csak akkor működik; ha a fehér Ethernet kábel a modembe van dugva. Tehát nem a routerbe, s nincs összekötve a router a modemmel a kék kábellel; ergo nem tudom, mit érnek az állítgatások.

    Remélem, tudtok segíteni - elegendő infót leírtam a probléma megoldásához -, s nem írtam butaságokat!

    A segítséget előre is köszönöm!
    Már korábban is írtam, hogy szinte életbevágóan fontos lenne, hogy mielőbb választ kapjak.

Aktív témák