Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz bobace #146006 üzenetére

    jajj nekem ezt a kis HDD dolgot nem kell bemutasd ...
    Egyrészt Árpi haveromnál a 250MB-os HDDn láttam mit le szenvedett, másrészt nekem is relative kicsi volt az első HDD 3,2GB-os.

    Akkoriban ez nem is volt csoda, hiszen 2-3GB-os össz HDD kapacitás mellett folyamatosan súlyos helyproblémákkal küzdöttem, (pláne, hogy fater munkás cuccai több száz MB-ot elfoglaltak még pluszban), emellett a megváltó CD íratás nem volt egy egyszerű menet :
    Miután összeállt a CD (amiből érdemes volt egyszerre kettőt összerakni, nem is egyet), akkor ki kellett szerelni a HDD-t a gépből. Elkellett vinni Gyulabához, innen párszáz méterre a "pécébe" (olyasmi hely ahová be lehetett ülni és játszani egymás ellen elavult gépeken, pénzért. Amolyan netcafé, csak sokáig nem volt netje). Lepengetni CD-nként 1200ft-ot (előre! Ami ha nem volt meg, vagy még nem állt készen a CD akkor azt eredményezte, hogy akár hetekig is lehetett 1300-1400MBot kerülgetni a gépen. Később egyébként divatba jöttek a 700MBos CD-k, és az írás ára is mérséklődött idővel 1000ft-ra, majd 800-ra. ). Aztán ő hazavitte, ha szerencsém volt, elkészült másnapra a dolog, ha nem akkor előfordult, hogy csak 2 nap múlva hozta, és hát addig otthon nem volt gép, mert egyetlen HDD volt. És egyetlen PC ... Szóval hamar megfogalmazódott bennem, hogy kéne egy másik winyó is.
    2001 júniusára aztán lett 2db 20GB-os HDD-m, ami talán már nem is járt Gyulabánál, mert előbb kölcsön jutottam rendszeresen CD íróhoz, aztán meg év végefelé meg lett is.

    Matáv felezős csomagja nekem is megvan, az sem volt mindenhol elérhető. 1999-2000 decemberéig 56K-s modemmel szenvedtem, majd 2003 májusáig semmilyen netem sem volt otthon, aztán megint 56K, utána ISDN, és csak 2004 dec 28-tól lett ADSL.
    Nekem nem is a net sebességével volt bajom, (jó örülni nem örültem, de elfogadtam), hanem hogy mindez percdíjon történik...
    Pl sokszor úgy fórumoztam, hogy betöltöttem az érdekes témákat, go offline, majd megírtam jegyzettömbe a válaszokat, és go online, postolás, offline megint. Csak akkor nem volt így, ha mellette tölteni próbáltam valamit...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák