Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gulyasa

    őstag

    válasz gulyasa #20332 üzenetére

    "Benyomások" egy hét használat után a OCTAGON SF8008 4k-val.

    Igazolva érzem azt, hogy rengetegen meg vannak elégedve vele, pedig már jó régóta (5 éve) a piacon van és az azt használó, támogató, stb. közösség még mindig nagyon aktív.
    A chipset nagyjából (sajnos) ugyanaz, mint a HiMedia Q5 Pro-mban volt. Utóbbit 2 éve egy "zavarodott" pillanatomban vettem, de pár hét használat után lecseréltem (a hardveraprón sikerült túladni rajta), mert sem minőségben, sem a gyér támogatottságában nem voltam megelégedve vele. Egy Zidoo Z9X váltotta.

    Vissza az SF8008-ra...
    Az első napok természetesen az OpenATV-vel és az enigma rendszerrel való ismerkedéssel, beüzemeléssel, finomhangolással telt.
    Mára eljutottam odáig, hogy sikerült beüzemelni a DemonEditor-t (csak ezzel vagy fél napot elkínlódtam :D ), csatornalistát szerkesztettem és csatornalogókat vadásztam és amelyik csatornához nem találtam olyat, ami tetszett vagy nem létezik picon, azokhoz magam csináltam transparent PNG-ket. Saját használatra nekem teljesen megfelelnek.

    A(z elavult) chipset miatt médialejátszónak ez is pocsék (arra van más) - de nem is ez volt a célom a beszerzésével. Tévéműsorok felvételére képes céleszköz kellett (és arra is használom), amivel egy csatorna felvétele közben nézhessek egy másik csatornát a tévén.
    A témában kissé gyakorlatlanként, de lelkes "kütyübolondként", a lejátszási minőségét áthidaltam azzal, hogy aktiváltam a miniDLNA-t és megosztottam a felvett műsorok mappáját. Így a hálózaton keresztül a számomra megszokott minőségben tudom lejátszani a felvételeket, akár a tévével, akár a Zidoo-val, akár PC-vel. Univerzális megoldásnak ezt tűnt a legjobbnak, mert a TV sem Samba-val, sem NFS-el nem tud mit kezdeni... :F
    Persze a TimeShift funkció továbbra is csak magán a beltérin működik.

    Azt viszont még tesztelgetem, hogy a HDMI kimenet melyik üzemmódban szolgáltat legjobb eredményt.
    Először az állandó 1080p/50Hz-el a tévé processzorára bíztam a felskálázást 2160p-re, aztán az SF8008-ra bíztam ugyanezt. Egyik sem volt meggyőző...
    Most az automatikus, kadencia-helyes kimeneti mód beállításokkal próbálkozom, egyelőre jobbnak tűnik.

    Egyelőre ennyit akartam kiírni magamból. ;)

    Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

Új hozzászólás Aktív témák