Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz wassermann #3791 üzenetére

    1 - Attól függ a stream hogyan van tömörítve. Ha Closed GOP, akkor aránylag fájdalommentesen vágható a GOP-ok mentén. Ha Open GOP, akkor viszont már neccesebb, lévén elméletileg a stream legutolsó frame-je is hivatkozhat akár a legelsőre, illetve a második frame is a legutolsóra (a legelső mindig I-frame, az meg nem hivatkozik semmire). Persze élő adás esetén ilyen veszélyes dolgok nem lesznek, de kérdés az adó oldalon (pontosabban a stúdióban) mekkora időt pufferelnek. Minél hosszabb időt, annál távolabra tud hivatkozni egy-egy frame. Ilyen esetben minimum ezt a szakaszt újra kell tömöríteni.

    2 - Ez megint érdekes dolog. Ugyanis egy multiplex egy darab transport stream-ből áll, ez tartalmazza az összes csatorna összes stream-jét. Ha felveszed az egészet, akkor az adott mux teljes sávszélességével kell számolnod. Hogy az adott mux mekkora sávszélességű, az meg sok mindentől függ.

    Van lehetőség azonban csak az adott csatorna stream-jeinek a felvételére is, ez a csatorna sávszélességétől függ.

    3 - Erősen függ attól, hogy az adott műsor hogyan lett tömörítve. Egy felkonvertált HD jel alig jobb, mint egy sima analog, az echte HD azért egészen jó tud lenni (persze nem BluRay szintű).

Új hozzászólás Aktív témák