Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz olajoszoli #6521 üzenetére

    Feltétetelezem, hogy a Vidanet hozzájárult az előfizetői kártya használatához a TV-ben és nem az STB-ből "kiemelt" párosított kártya / eszköz esetről van szó. Mert akkor tárgytalan amit írtam ... Három tippem van:

    1. Feltételezem, hogy a kódolt adásokhoz a Vidanet-től kaptál a TV-be egy előfizetői kártyát (smartcard) valamint egy CAM-t (a CAM-t beszerezhetted magad is) s mindezket beledugtad a TV CI interface-be (5 percet ment). A kártya adminisztráción beállított jogosultságok nem azonnal lépnek "életbe", mivel a DVB-C adásba "jön" a kártyának az információ. Ez eltarthat egy darabig ... Ha egy-két óra múlva sem történik semmi, akkor ÜFSZ-t kell "zavarni".

    2. Feltételezem, hogy a TV-ben CI interface van és a CAM / előfizetői kártya is CI kompatibilis. Nem keveredhet a "CI" a "CI+"-l bizonyos esetekben. Ezen kompatibilításról információt az eszközök gyári műszaki leírásaiban / kézikönyveiben találsz egy-egy mondat erejéig. Általában kisbetűs rész, vagy a műszaki specifikáció egy sora.

    3. Amennyiben nem a szolgáltató adta a CAM-t hanem magad szerezted be, akkor lehet a CAM nem képes "rendesen" együttműködni az előfizetői kártyával (CAS számozás, inkompatibiítás, stb ...).

Új hozzászólás Aktív témák