Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz Rick4 #6529 üzenetére

    Azért a szubjektív összehasonlítás eléggé nehézkes eltérő tartalom, kódolás (MEPG2/MPEG4), bitrate ( SBR / VBR ) mellett. Valahol olvastam egy videó minőségre vonatkozó "ökölszabályt": MPEG2 bitrate ~= 1/2 MPEG4 bitrate. A felsorolt egyébb tényezőkre talán nincs is ilyen "szabály" Egy ideig "irogattam" ilyen adatokat, de az előbbiek alapján úgy gondolom nem sok értelme lehetett. Azért továbbra is érdekel hogyan lehetne összehasonlítani a szolgáltatók által nyújtott tartalom minőségét és vajon mit is kapunk a pénzünkért?

    ati2 Mivel Digikábel DVB-C-re vagyok berendezkedve, erről tudok nyilatkozni. A HD az egyértelműen jó, de maradjunk az RTL-KLUB-nál az összehasonlíthatóság érdekében:


    DIGI RTL-KLUB

    .
    UPC RTL-KLUB

    Mindkét szolgáltató ~5.2 Mbps MPEG2 fix videó bitrate és szubjektív megítélésem szerint "azonos" minőségben szórja az RTL-KLUB-t. Például a TV2-ről ezt már nem lehet elmondani. A DIGI olyan "műkoldas" agyontömörített minőségben adja, de hát jóval kisebb a bitrate. A fix alacsony bitrate miatt a gyors mozgások "kockaháborút" okoznak az élvezhetetlenség határát súrolva. Az is látszik, hogy a DIGI esetén MUX sávszélesség ~40%-a kihasználatlan (null packets). Mivel nincs VBR kódolás és statisztrikus multiplexing, ezért valószínűleg nem a kapacítással, hanem a forrással van a baj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák