Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thamasz

    senior tag

    válasz M_o_g_y_i #10007 üzenetére

    Sikerült a műtét a leolvadt ledes 501b-n! Újra működik. A legnehezebb a csillag kioperálása volt, fehér "hővezető?" trutyival bele volt ragasztva. Ki kellett venni a drivert és másik oldalról kitolni/feszíteni. El is hajlott, deformálódott a csillag tőle. Sajnos csak gyantás ónom volt itthon, kellett rátenni picit, mert szinte nem volt semmi ón a led alatt, nos ez az ónom már kb. 180 fokon olvadt folyékonnyá a főzőlapon (IR hőmérővel mérve). Hogy mit kibírnak ezek a ledek... Milyen ónt javasolnátok amúgy a led forrasztáshoz? A drivert nem fotóztam le, de elég egyszerűnek tűnt, csak 2 ic volt rajta.
    (#10007) M_o_g_y_i : Az Efest akksi a túl nagy áramfelvétel miatt kapcsolt le. Tehát nagy fokozaton a lámpád direktben hajtja a ledet, nincs áramkorlát. :W Cserélj drivert! 1,6-2A elég lenne az 501-es testhez! (a p60 x@r hőleadása miatt főleg): Ezúttal végeztem méréseket is, mennyi áramot vesz fel a lámpa az efest és a nitecore akkukról a különböző fokozatokon. Az Efest esetében továbbra sem működnek a villogó módok.

    EFEST LOW
    NITECORE LOW
    EFEST MID
    NITECORE MID
    EFEST HIGH
    NITECORE HIGH

    Az Efest elvileg 5,2 A-t tud (ez van ráírva), biztos, hogy az akku kapcsol le max fokozaton? Vagy van valami hővédelem a driverben?
    Mindenesetre ezek alapján ezt a drivert néztem ki csereként: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák