Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    A héten Zebralight hetet tartottam. Ezzel kapcsolatos tapasztaltakat szeretném veletek megosztani. Ha lehet.

    Tények, mivel ezeket a neten nem lehet nagyon megtalálni.
    - H53W > 330 lm, 1000 cd, 3 cd/lm, 12°, 12 fokozat, 4000 K
    - SC53W > 330 lm, 1000 cd, 3 cd/lm, 12°, 12 fokozat, 4000 K
    - SC5W > 550 lm, 2500 cd, 5 cd/lm, 10°, 12 fokozat, 4000 K
    - SC5 OP > 530 lm, 3600 cd, 7 cd/lm, 10°, 11 fokozat, 7000 K

    Szórt fény (SPILL) az összes lámpánál 80°, és mi degyik OP reflektort használ. A bevonatuk nagyon ellenálló.

    A H53W fejlámpámat esténként használtam. Nappal nem volt velem. 75 mm hosszával, 30 g körüli tömegével (+25 g az akku) a homlokon, meg sem lehetett érezni. Tenni - venni, közlekedni vele, nagyon jó volt. Beltérben is nagyon kellemes a sejmes fénye végett. 0,001 lm fokozaton jelzi hollétét (ezt a fokozatot másra nem is lehet használni), nem kell keresni esténként, akárhogy rakom le, és biztos, hogy nem fordítva rakom a fejemre. A 14 lm fokozata is használható, mégis inkább a 30 lm fokozatát használtam. Még jobban láttam vele, és akár 20 órát is üzemelhet egyfolytában ezen a fokozaton. Nagy ritkán, mikor esett, nedves, sötét volt a talaj, felkapcsoltam a 60 lm -es fokozatra. Távolabbra körbenézni nem ezt használtam, bár a 20, 30 m sem gond számára.

    A SC53W zseblámpám kb ugyanaz mint a H53W fejlámpám, csak előre világít. Nagyon könnyű és Li elemmel, Li 1.5 V -os akkuval még könnyebb. A test kialakítása végett stabil a fogása. És ennyi. Vége az előnyöknek. Mivel szemre a 30 lm sétáló fokozata ugyanolyan fénnyel világít mint a 20 lm -os SC5W. Ami erősebben, távolabbra világít. Riflében nem érezni a súly beli különbséget. A SC53W nyáron, késő esti szórakozás, esti mozizás kisérője lehet. Nem napi hordásra való. Ezért sem zavar, hogy hibásan vettem meg FB -on. Az 1 hetet is bírta, nemhogy az alkalmi felhasználást. Pedig ezt használtam gyertyaként reggel, este a héten. A 9000 Ft pedig jó ár volt érte. Nem kellett 50+ € -ót kiadnom érte. ;)

    A SC5W na ez az igazi EDC lámpám. A klipszét kicseréltem a SC5 OP klipszével. Így mind a 2 modell jobb lett. Könnyedén csúszik a zseb oldalán, miközben stabilan tartja. És a felcsíptetéssel sem kell bajlódnom. Ebben a 20 lm -es fokozatot használom leginkább esti sétára, parkon áthaladni, sötét utcákban, kertben, ház körül. 30 órát!!! üzemel ezen a fokozaton. Egyetlen AA NiMh Eneloop akkuval. Autó kipakolásánál is elegendő (vagy felkapcsolom a 92 lm -os fokozatára a sarkok ellenőrzése végett). Autó körül a fűbe ejtett csavar megtalálására is elégséges a 160 lm -es fokozata (dobtam már be Li-Ion -os lámpát a csomagtartóba). Ennek a szórt fénye mintha erősebb lenne, jobban látok vele, ráadásul elég szélesen világít, miközben a középső fényköre nem zavar.

    Ezek mind teljesen személyre szabhatók voltak, 4000 K -es nelegebb fénnyel.

    A SC5 OP világít a legfényesebben, a legtávolabb, és ennek hidegfehér fénye van. Ugyanakkor, ennek a tömege a legnagyobb. Nappal pincébe lemenni, polcok között körbe nézni, erős fényű környezet után használni, pont jó. Este, felébredés után, azért a SC5W fénye a kellemesebb. Az azonos fokozatokon is jóval elmarad az űzemideje a SC5W -től, és ahol magasabb picivel az adott fokozat fényárama (pl 115 lm szemben a 92 lm), ott alapból gyengébb üzemidőre vár az ember. A szórt fénye is mintha haloványabb lenne. Picivel. Ez régebbi modell, ezt már jó ideje nyúzom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák