Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    válasz Vlah #77929 üzenetére

    A belépő a Tikkina, de FBLLMAG megmérte az Actik CORE-t is, csak sajons nem találom itt a mérését. Az is kb. ugyan ez a görbe, még az alacsonyabb fokozaton is, pedig lítium-ion akkuval működik és 3x annyiba kerül.
    Nyilván hozzá kell azt venni, hogy mi itt azért más szemmel nézzük a lámpákat, mint az átlag felhasználók, akiknek kb. az jön le használat közben, hogy bekapcsolja és sokáig világít. Nem látja, vagy nem akarja észrevenni, esetleg teljes mértékben tud azzal együtt élni, hogy a lámpa fénye folyamatosan halványodik.
    Én - és itt sokan mások is- jobb szeretem, ha vissza is lép de stabilan tartja a visszalépés utáni fényáramot, mert szerintem hasznosabb ha folyamatosan ugyan azt a fényt kapom és nem kell kapcsolgatni egy idő után, hogy megint ugyan azt lássam.
    A teszt végén egyébként kikapcsolt a fejlámpa, de másnap simán be tudtam megint kapcsolni ugyan úgy a magas fokozatot is, és lehetett vele használni ismét a lámpát. Ez a mérés szándékosan alkáli elemmel lett elvégezve, de NiMH akkuval és CORE akkuval is ugyan ez lenne az eredmény. Én azt vártam volna, hogy a CORE akku legalább ad némi stabilitást neki még ha vissza is lép akkor legalább az után, de nem.
    Ez egyébként szerintem tervezett, a Petzl oldalán majd minden lámpánál megtalálod a "technical information" nevű PDF fájlt, amiben benne is van:
    STANDARD LIGHTING: Ha végigbogarászod az oldalukat azért észre lehet venni, hogy ha akarnak, tudnak ők is stabilizált drivert tenni a lámpáikba, de valószínűleg nem is akarnak, mert így sokkal jobb adatokat tudnak megadni.
    CONSTANT LIGHTING:

    Alu házban sem bírna tartani szerintem ebben a méretben 5-700 lument, de a 100 lumen ha akarják megy nekik. Nem akarják és kész.
    A többiben teljesen egyetértek veled, 100 lumen körül már bőven el lehet sétálni, 300 lumen esetében pedig már kellően előre el lehet látni ha társul némi fényerő is hozzá, plusz ennél a fénynél már terepen is lehet biztonsággal haladni.
    Van viszont két tényező ami meghatározza azt, hogy mit érzékelünk: A szemünk állapota, és az, hogy mennyire szokott már hozzá a sötéthez, illetve a fényszennyezés, akár a telihold fénye is tiszta időben. Azt már megfigyeltem, hogy olyankor sokkal magasabb fokozatokat használok én is önkéntelenül, pedig felesleges, csak megszoktam, hogy a sötéthez képest mennyi plusz fényt használok. Vaksi sötétben tök más az "élmény", mint telihold mellett, ahol szinte már lehet menni lámpa nélkül is ha megszokta a szemed a sötétséget.
    Egyébként tetszenek a Petzl fejlámpái is, de szerintem ár/érték arányban más prémium gyártók azonos kategóriájú és árú termékei simán túlteljesítik őket. A név, a régmúlt tapasztalatai - mikor még a Petzl számított a fejlámpának- és a felhasználói igények azonban még ma is nem kis piaci szeletet adnak nekik.
    De ez a topik is teljesen felesleges lenne, ha nem lenne ennyiféle gyártó ennyire sokféle terméke, ennyire sok felhasználói igénnyel :K

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák