Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kilozsul

    aktív tag

    Sziasztok!

    Beszállok én is a témába, mert ismét HTPC építésbe fogok. Eddig egy direkt erre épített gépet használtam asztali gépként és htpc-nek egyszerre, de mivel vettem egy erős laptopot, így az asztali dedikáltan csak erre a célra túl sok és túl kevés egyszerre...

    Túl sok, mert sokat fogyaszt, hangos, és sok helyet is foglal...
    Túl kevés, mert az integrált ATI HD 3200-ban ugyan van dxva támogatás, de ennek ellenére nem viszi úgy a fhd fimeket, mint az elvárható lenne... (Egy nagyobb videókártyával meg csak még tovább "böszmésíteném")

    Ezt a konfigomat sikerült most eladni, és az árából összeraknék egy ION alapú lejátszót, xbmc-vel (eddig is azt használtam). Nagy vinyóm, távirányítóm van, csak magát a gépet kéne összepakolnom... Azért az ion-os választás, mert lehet, hogy linux alapokon folytatnám ezt a dolgot...

    Alaplapnak ezt néztem ki: [ASUS AT5IONT-I] Szerintetek mennyire jó választás ár/érték arányban? Kb 40k-t szánnék a lapra. (persze nem gond ha valami ugyanezt tudja és olcsóbb :) )

    További kérdéseim:

    -Érdemes-e egy kiskapacitású, olcsó ssd-t rendszervinyónak betenni, hogy az indulás és leállás valóban komfortossá tegye a gépet?

    -Milyen ITX-es házat ajánlanátok, amibe belefér egy 3,5-ös vinyó is, és letisztult design-ja van, esetleg nem üt el nagyon a hifi cuccoktól. (bár lehet "cube" is, ha abból van normális)

    Előre is köszi a válaszokat! :)

Új hozzászólás Aktív témák