Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • klac

    aktív tag

    Na , saját tapasztatomból adok közre pár dolgot. Nekem QE868 resetelőm van és EPSON Stylus DX4450 es gépem. Tehát TO711-TO714 patronokat használok és töltök. A resetelő eddig minden féle gyártmányú ilyen patront nullázott beleértve a gyári eredetit is. A gyári eredetit is utántöltöttem, a resetelővel Printymax - tól adtak egy leírást hogyan és hol kell kifúrni, az szerint jártam el, kiegészítve azzal, hogy a kifúrt lyukba tettem egy 5 mm hosszú műanyag cső darabot amely külső fala rátapadva a fúrt lyukra az a közt lévő rést zárta. Ugyanis a gyári patronok felül dupla falúak, ha a két fal közé tinta megy vége, egyébként összesen 3 falon kell keresztülfúrni. A patron chipes oldalától mérve 30 mm legyen a fúrás közép a patron tetején és 11 mm után fúrsz keresztül a 3. falon, 20 mm nél mélyebbre ne fúrj. A falak rettentően kemények tehát nehéz mélyebbre fúrni. Tehát a 3. fal után van az a kamra aminek nem szabad kiürülni, ha kiürül vége. Ezért ezen műveletet kb még félig telt patronokon végéztem el. Csak pigmentes festék jó a gyári patronhoz, más fajtával nam keverhető. Minden szín eredeti gyári legyen. Ha túltöltessz vissza kell szívni, hogy a fenti dupla fal közé ne szivároghasson tinta. Feltöltés után a lyukat le kell ragasztani, ne kapjon levegőt.Hát ez kissé bonyolult de nálam prímául működött, sűrűn kellett utántöltögetni, hogy a fent leírt kamra ne ürüljön ki, ha kiürül annak a patronnak vége. De ez csak minden szín eredeti patronnál működik. Miest közé teszel utántöltött, utántölthető nem eredetit már jönnek a gondok ugyanis azokat letiltja tönkretéve a chipjeiket.
    Az utántöltött, és utántölthető patronok egymással keverhetőek, a chip verziótól függetlenül de ha eredetit teszel közéjük, az eredeti letiltja tönkreteszi chipjeiket. Továbbá a tölthető patronok olyan típusánál ahol felül a levegőztető csatorna a műanyagba van bevésve nagyon vigyázni kell, hogy a csatorna ne legyen teli beleszáradt festékkel, ha nem kap levegőt KIHAGYÁSOS CSÍKOSAN nyomtat, ha rázod a patront biztosan megy a csatornába a festékből, ami elzárja a levegőztetőt.
    Az utántölthető pigmentes festék után, utántöltött nem pigmentes vagy fordítva tapasztaltam a HALVÁNY ERŐSEBB SZÍNŰ CSÍKOS nyomtatást, ha a fejből nem szívtam ki a benne lévő tintát a műanyag csővel.
    Ha valamelyik szín nem nyomtat, azt a patront kiveszem, a nyomtatófejben a patronba illeszkedő csonkra teszek egy kb 50 cm hosszú átlátszó műanyag csövet ( így látom mi van a csőben ) légmentesen rányomom és szájjal szívom fújom többször ismételve, majd az utolsó szívást követően a csövet felül megtörve vagy nyelvvel betapasztva ( így nem folyik ki a benne lévő tinta) óvatosan leveszem onnan, ugyanis az utángyártott nem eredeti pigmentes festék ülepedik és ez okozza a gondot.
    Tisztítószernek nyári szélvédőmosó rovaroldós zöld a legolcsóbb.
    Egyébként a műanyag cső is tisztítható a szélvédőmosóval ha abból a csőbe felszívsz majd visszaengeded módszert használod.
    A csőnek 100 Ft métere vas műszaki boltokban.

    Na kb. ennyit kínlódtam, mire ezekre rájöttem. Azért teszem itt közzé, mert erről az oldalról sokat tanultam, és én is azon vagyok, hogy mást megóvjak a bosszankodástól. Továbbá köszönetem fejezem ki az ide segítőszándékkal íróknak pl. maxxum120, lamiki, és a többieknek is külön nicknevük felsorolása nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák