Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lamiki

    senior tag

    válasz Szabolcs78 #3017 üzenetére

    Beszáradt néhány fúvóka, ha 1-2-3 szoftveres fejtisztítás nem segít, akkor csak a fejtisztítás maradt, ha tökéletes nyomtatást akarsz.

    Tehát akkor leírom immár sokadjára:
    Kellékek: 1 db 5 ml-es fecskendő gyógyszertárból kb 25 Ft, pár ív papírtörlő, 10-30 ml zöld bogároldós nyári szélvédőmosó.
    Nyomtatót bekapcsolod, amikor a fej kimozdúl, akkor rögtön kihúzod a táp kábelt, ekkor a fej kézzel szabadon mozgatható. Kiszeded a patronokat, félbevágsz pár ív papírtörlőt, fél ívet össze hajtogatsz, hogy beférjen a nyomtató fej alatti árokba. Eltolod a fejet kb. középig, beteszed a fej alá az összehajtogatott papírtörlőt, rátartasz újjal kicsit, és visszahúzod a fejet, hogy a papírtörlő alatta maradjon. Felszívsz a fecskendőbe 2 ml szélvédőmosót, és függőlegesen jól rászorítod a tinta beömlő csonkra, és lassan belenyomod, majd visszaszívod párszor, akkor csinálod jól ha habosodik a tinta. Lassan, mert ha gyorsan csinálod átszakadhat a fejben a különböző színek között a kamra, és akkor tényleg kuka a nyomtató. Ha jól csinálod nem megy mellé egy csepp szélvédő mosó sem. Ezt megismétled sorra minden csonkon. Ha könnyedén átmegy a fejen a szélvédőmosó akkor kitisztult az adott szín, ha valamelyiken nehezebben megy át, akkor pár perc után meg kell ismételni a befecskendezést. Amelyik szín tökéletes a fúvóka ellenőrző mintázaton azt ne bántsd! Általában 2-3 befecskendezés elég szokott lenni. Közben ha elázott a papírtörlő cserélni kell. Ezek után szélvédőmosós papírtörlővel óvatosan törölgesd meg a tintalehúzó gumi és a bölcső környékét a rászáradt tintától, nagyon óvatosan, nehogy letörjél valamit, vagy kiakadjon egy rugó, mert akkor elég sok macera mire vissza rakod. A fejet belülről törölgesd ki száraz papírtörlővel, ha ment mellé mégis némi szélvédőmosó, különös tekintettel a chip érintkezők környékét. Ezek után vissza teszed a patronokat, bekapcsolod a nyomtatót, és 2-3 szoftveres tisztítás után elméletileg már jól nyomtat a nyomtató, ha 3 után még van némi kihagyás a fúvóka ellenőrző mintázatban, akkor már aznap ne tisztíts többet, mert általában másnapra már megjavul és rendesen nyomtat.

    [ Szerkesztve ]

    Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Új hozzászólás Aktív témák