Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molk

    tag

    válasz King Unique #1712 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm szépen a gyors és részletes válaszodat. :R
    Most fejeződött be a deep scan és néztem végig, hogy miket is talált.
    !Úgy tűnik, hogy minden mappát és fájlt megtalált! - Tegnap valószínűleg deep scan nélkül is ugyanígy megtalálta ezeket, csak annyira ideges voltam, hogy csak a "legfelső" mappát nyitottam meg és azt elfelejtettem, hogy jobb oldalt (a program) a benne lévő mappákat nem csak a fájlokat jeleníti meg - és itt csak egy darab fájl volt...

    Most elkezdtem a lementést - bár elég helyem nincs az egészhez egyelőre - és úgy tűnik, hogy a veszteség csak néhány %-os (egyelőre) a fontosabb dolgoknál. (Majd kiderül, hogy a 80GB képemből hány %-lesz kuka...)

    A tanulságokat levontam (bár érteni nem értem, hogyan történhet ilyen).
    "Ami el tud romlani, az el is romlik.
    3. Ha többféle dolog is elromolhat, biztos, hogy az romlik el közülük, amelyik a legnagyobb kárt okozza."

    A RAW partíció eleve szívás és Windows alatt kb. semmit nem lehet vele kezdeni, mármint pl. helyreállítás / javítás terén.
    Pedig találtam néhány tutorialt (1,2), ezzel kapcsolatban. De igazad lehet.
    Ilyenkor a szokásos menetrend az adatmentés külső programmal —► lemez törlése és újrapartícionálása —► adatok visszamásolása.
    Ez a merevlemez kuka lesz. ("egyik napról a másikra" kb. -60%-ot esett az állapota + RAW-vá vált) Esetleg pendrive-ként még szolgálhat...

    Viszont, ha már eleve kritikus a drive állapota, akkor nem érdemes otthon nyúzni, mert tovább romolhat és ezáltal a mentési esélyek is tovább csökkennek. Ha fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor ilyenkor el kell vinni adatmentő szakemberhez, az a biztos!
    Már majdnem ezen gondolkoztam, de úgy tűnik, hogy ezt egyelőre megúszom. Már jól kezdődik a napom, hogy spóroltam 130k-t (kb 20k lesz egy új)

    Még egyszer köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák