Hirdetés

Aktív témák

  • Füleske

    addikt

    válasz zsigee #39715 üzenetére

    "Ha szerencséd van, meg is veheted ugyanazon áron, mint a sz*r EU-st, majd a feléd ki is dobhatod."
    Ez szerintem nem országfüggő , a külföldi termékkel ugyanígy járhatsz. Ez így szerintem eléggé sarkított vélemény , amit én is leírhatnék fordítva magyar termékkel , mert tapasztaltam már ilyet. Az egy más kérdés hogy egyes kereskedők rá is játszanak a dologra. Nem nehéz , ha éppen valamilyen érdekük fűződik a dologhoz. Vagy pl. megtévesztik a vásárlót , mint a marokkói paprikánál , amit itthon csak csomagolnak. Piros-fehér-zöld címkés dobozba.

    "Miért tudják a környező országokban olcsóbban előállítani? (Mert van normális elképzelés?)"
    Szerintem rájöttek arra hogy a cuccokat külföldre is érdemes eladni , mivel értéket állítanak elő , munkahelyet teremtenek stb , és így agyon támogatják állami részről.

    "Miért kell dicsőséges fellegekbe emelni a "magyar szemetet"?"
    Ki teszi ezt ? A szemét áruknak egy normális rendszerben nincs helye. Viszont ez csak úgy jöhet létre ha van bőven jó minőségű hazai is. Ez jelenleg abszolút nem cél : legyen minél kevesebb és akkor a szemetet is el lehet adni.(hazait és külföldit egyaránt)

    "De igazából az elgondolásod szerint senki semmit ne vegyen, hanem termelje meg magának, ha pedig lusta, akkor irány a biobolt."
    Ezt ismét sarkítod , igazából tényleg az önellátás lehetne szerintem a cél , de nem egyéni hanem országos szinten. Szóval terményekben az ország ha nem tennék a padlóra a termelést bőven ellátná magát és még export is lehetne bőven . De nem ez a cél. Mint ahogy késztermék szinten is ellenkező folyamat zajlik , szinte már az összes hazai gyár bezárt , mert a multi többnyire csak piacot vett. (többnyire olcsón , persze az aktuális "ügyintézők" jól jártak , mert ők is az önös érdekeiket nézték)

    "A link pedig, ne haragudj, de szélsőségeket kiemelni, nem túl fer. Van ilyen, nem is kevés, de legtöbbjéről nem is tudsz, mert a polcokra nem jut el."
    A mérgezett marokkói paprikát vagy a mérgezett indiai szőlőt is nemrég még árulták , jópár tonnát eladtak ezekből. Visszavonni alig akarták , gyakorlatilag megetették az emberekkel.

Aktív témák