Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Segítsetek egy elvetemült ötletem kivitelezésében... üdv amúgy :D

    Kitaláltam hogy az új VGA-t PC-n belül leválasztom és valamilyen módon közvetlen gépen kívülről veszi majd a levegőt. Hőfokot méricskéltem néhány helyen az 1méteren 28fokos szobában, ilyenkor a PC a "majdnem" földön 27fokos levegőt szív. A HDD box után a VGA alatt a levegő 30fokos. A szekrény és a padló között 26fok van. Adja magát hogy a szekrénybe 120/140mm kivágás kerül és annak megfelelően ha kell 120/140mm ventilátor megy a gépházba lentre.

    Később kiderült hogy a falnál 1méterrel arrébb még hidegebb van 24-25 fok. Kijelenthető hogy a szoba sarkában 5fokkal mindig hidegebb van mint a VGA alatt a gépházban. Mivel a szekrény cserélésre kerül hamarosan és lesz kábelmenedzsment ami a 2db szünetmentesből kijövő mintegy 5km ( :DDD) kábelt hivatott elrejteni azáltal hogy az egész polc 6cm-el emelkedik úgy hogy belül üreges marad, így lehetőség van egy légcsatorna kialakítására.

    A bökkenő ott jön hogy míg a 140cm ventilátor 150cm2 felületen szív, addig a légbeömlő nyílás együttesen perpillanat 40cm2. Valószínűleg csökken a hatásfok és vagy gyorsul a sebessége a levegőnek ami által zajosabb lehet ?

    Agyalok hogyan lehetne növelni a kivágást, ami szélen nem lenne para, de a közbenső falon megoldhatatlannak tűnik a bővítés. A képen a szélcsatorna látható a fedél nélkül.

    Vagy hagyjam a picsába az egészet és elég az eredetileg tervezett kivágás a PC alá és még így is 4fokkal hidegebbet kap a VGA és nem kell szarakodni a további -1fokért? Előköszi!

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák