Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    Telente megérkezik egy egérpár (nem ugyanazok persze) a padlásunkra. A gond az, hogy egy öreg ház és az előző tulaj nem zárta le a plafon gipszkartonba való bejutást. Így nagyon idegesítő, amikor a patics és gipszkarton között randalíroznak. A beköltözés után egyszer elkövettem azt a hibát, hogy raktam ki mérget. Nagyon gáz megtalálni és kiszedni a gipszkartonon folyósodó/büdösödő tetemet...
    Azóta csapdákat használok. Néha érthetetlen hangokat produkálnak, mintha valami nagyobb élőlény lenne fent, de mindig kiderül, hogy sima egerek. Eddig szezononként kettő volt, tavaly elmaradt, vagyis nem okoztak fejfájást, mert a kirakott ragacs elintézte a dolgot. Felül nyitott doboz, az aljába nylon, arra megy a ragacs, közére a csali, a két végén nyílás a bejutáshoz.
    Pár éve annyira dorbézoltak, hogy megint nem hittem el, hogy csak egerek. Felkerült egy éjjellátó kamera szett a kurrens pontokra. Felvétel is készült, de élőben is nézhettem lent a telefonon. Két kölcsön kért nagyobb állatra való rácsos csapda meg is fogta mindkettőt.
    Tavaly előtt csináltam egy flakonos csapdát is. A hagyományos egérfogók mind kudarcot vallottak.
    Múlt héten már reménykedtem, hogy idén is megússzuk, de egyik este megint kapartak, bár nem futkároztak. Már régóta meg akartam csinálni a nagyapámnál látott drótos csapdát, hát most megtettem. Két duplát készítettem el. Kerestem a párom varrós dobozában erősebb cérnát és azzal kötöttem le. Sajnos nem csak a csomó csúszik meg rajta kicsit a feszítéstől, hanem nyúlik is, így nem lehet rögtön pozícióba állítani. Ékeltem rajta elsőre. Amikor felvittem őket, meglepődve tapasztaltam, hogy a 2-3 éves ragacs újra működött, és a Youtube-os flakonos is fogott egyet! Azért kiraktam a csapdákat (dió és kolbász) és este kíváncsi voltam, hogy ennyi volt-e? Sajnos egy pár másodperces kaparás jelezte, hogy vannak még. Csak 2 nap múlva tudtam ránézni, azóta egyébként csend volt. Az egyik csapda 100%-osan jól dolgozott! :)
    A hurok élesítéskori rögzítésére kitaláltam egy szeges megoldást, a cérnára meg egy kötegelős utólagos feszítési lehetőséget. Így pontosan be tudom lőni a hurkot. Sárga szigszalag nincs...
    Elkészültek...
    Élesítve
    Próbálkoztam egy csavaros feszítéssel is, nem olyan jó
    Dupla találat!
    Itt látszik a szeges rögzítés és a kötegelős beállítás is.
    Flakonos, meglepő de működött
    Ragacs, így nem issza be a karton

    [ Módosította: Intruder2k5 ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák