Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PitLee

    őstag

    válasz PitLee #72908 üzenetére

    A bojler kialakítása
    A kék csonkon jön a hideg víz, de egy sapka a csonk végén meggátolja, hogy fent lévő meleg víz réteget felkeverje közvetlen, így alul rétegződik és aktiválja a termosztátot és a bojler fűtést (már ha szolgáltató vagy tulaj is úgy akarja :DDD )
    A piros csonk felül a meleg vízrétegben végződik ezt használjuk ki a vízkötlenítéskori leeresztéskor, itt kap majd levegőt és a kéken lefolyik.

    Első az áramtalanítás és annak ellenőrzése !


    Leeresztés a la slág
    YT videóAhogy a szaki csinálja.
    + nem árt már korábban akár előzőnap is lekapcsolni, kihúzni a bojlert, forró víz az nem játék.
    + a ha a bojler bemenő hideg vizet ha elzártad ettől függetlenül marad egy kicsiny nyomás a rendszerben ezt pl: a melegvizes mosdócsap vagy a biztiszelep kinyitásával is leeresztheted,
    majd a melegvizes mosdócsapot el zárva, lehet lekapni a biztiszelepet és rá a slagot, valami víz így is folydogál, de mégse nyomással spriccel.

    Leeresztés a la zárófedél
    A zárófedél lazításos technikánál azért lehet "szentelni" rendesen, ha nem úgy sikerül az a lelazítás, még a plafonon is "sárgalé" lesz.

    Leeresztés a la csap
    Házba bejövő hideg vizet zárni, nyomás leereszt, csapok elzár, biztiszelepet lekap, hideg vizes flexi csövet visszarak, mosdó hidegvízcsap kinyit egy másik csapon meg a meleg, max az egész herce-hurca utána a perlátort leszedni kitakarítani

    Leeresztés a la biztiszelep
    lakás hideg bejövő zárva, bizti szelep nyit, mosdó melegvízcsap nyit

    Arra, erre értettem hogy nehéz leírni, mert ha azt írom pl: "vedd le a bizti szelepet", de te nyitva hagytad a meleg vízcsapot vagy lelazítottad a flexit a melegvízcsokot akkor a biztiszelepnél ömleni fog a víz..
    tehát olyan leírást írni ami minden eshetőségre kitér időigényes, miközben a helyszín meg lehet eleve kizár lehetőséget amikkel nem is kell foglalkozni.
    Pl.
    Én a pincei bojlerből, mivel ott nincs lefolyó, kompresszorral nyomattam ki a vizet a fenti kádba.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    A fogyasztás meg szintén sok tényezős, az ismim egyedül él de 120L bojlert vett , nincs éjszakai árama, de vett időzítős órát így csak délután fűt a bojler mielőtt hazaér melóból, és megnézte mennyi idő kell neki, annyi időt állított be neki, este lezuhanyzik fürdik, és még reggelre is van meleg víz. Fogyasztása minimális.
    Ami érdekes, hogy a vízkövesedést már "előre tudja" mivel a kapcsoló óra miatt megfigyelte mennyi idő a bojlernak felfűteni a vizet, és ha ez az idő elkezd növekedni és tartóssá válik, akkor már tudja hogy mehet is a vödörrel vízkövezni.

Új hozzászólás Aktív témák