Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hegegabi80

    addikt

    Egy kis otthoni hálózat kiépítésében kellene segítség.

    Telekom IPTV van. Bejön a kábel a padláson a házba, a hálószobába le a modemhez. Itt csatlakozik a gép a modemhez. Majd kábellel vissza fel a padlásra át a nappaliba a box-hoz.
    Korábban a falakba be lett rakva cső fel a padlásra a nappaliba és a két szobába, ezen húzták keresztül a telekomosok a kábelt és rátették a végére a csaitak oszt kész is. Ezt szeretném kissé igényesebben megcsinálni, nyilván nem túl drágán.

    Na már most gyerkőcök kavarnak, és a két szobából 3 lesz, 1-1 a gyerekeknek, 1 pedig nekünk hálónak. Ezzel még nincs is gond, még azzal se, hogy a középső szobából a padról nem jön le cső a falban.

    Jah és a falban van doboz, tehát ide süllyesztett aljzat kerülne, dupla csatival (1 a gépnek, 1 ha kell a tévének.)
    Tehát marad egy kábel ami bejön a modembe, ami eddig is volt.
    1. ez most simán kilóg a falból a végén a csatlakozóval, ami rá van dugva a modemre. Ez áttehető pl. süllyesztett aljzatra is?:
    2. a modemből 3*2 pár vezeték kellene a 3 különböző helyiséghez az aljzatba? Ha igen, akkor nem is tudom az 1. kérdés aljazatos dolgot megoldani, hiszen csak két csatlakozó van az aljzaton. Vagy akkor a modemhez kellene valami nagyobb fali doboz?
    3. ha marad a modem a hálóban, ami az egyik gyerkőc szobája lesz, onnan a középső szobába gipszkarton falon keresztül meg is lehet oldani a kábelt.
    De lehet a modem átkerülne a nappaliba a tv-hez, és onnan menne tovább a 3*2pár vezeték. Vagy elég 3*1 pár, és csak a szobákban az aljzatban kell/ lehet ketté osztani?

    Sőt az lenne a legjobb, ha pl modem átkerül nappaliba, ott jönne le a kintről bejövő kábel. Ez az egyik fali aljzatra menne, amiről utána modem. Majd modemről vissza a másik fali csatiba, ami megy fel a padra, majd a padon kapna egy elosztót 6 felé (pl egy ilyennel)és akkor mehetne a 3*2 pár a szobákba, igaz akkor a középsőhöz a gipszkarton falba kellene lehozni a csövet. Ez így kivitelezhető lenne?
    Nem tudom mennyire voltam érthető, de ha kell csinálok egy kis vázlatot is.
    Még annyi, hogy a modem wifis, most is az egyik gyerkőc gépe azzal csatlakozik, de nem nagyon szeretem ezt a wifis megoldást, jobban megbízom a kábelben. A wifi maradna telóknak, meg az okos tv-nek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák