Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz mookica #30900 üzenetére

    :) Pillanatok alatt elmagyarázom az összefüggéseket. :)
    Azt jelenti, hogy a gyártó nem ad meg alsó határfrekvenciát, hiszen az sosem a hangszórótól függ, hanem a doboztól, és a T-S paraméterektől. :) Így arra gondolnak, helyesen, hogy az alsó határ attól függ, milyen dobozba építed. Persze ez egy adatlapon nem szabványos, vagyis inkább helytelen megoldás.

    Mert (és ez sokkal fontosabb), ezeket a gyártók által megadott frekvencia tartományokat azért fenntartásokkal kell kezelni, és nagyon nem is szabad komolyan venni. :) Igazából csak az lenne az egyetlen hasznuk, hogy látható legyen, milyen fr. tartományban végezték a terhelhetőség méréseket. Sajnos a Monacor hangszóróknál pont ez, így, nem látszik, hiszen a lényeget, a legalacsonyabb frekvenciát nem látjuk, mert nem adják meg. Ezért helytelen-félrevezető ez a megoldás. Egyébként is, néha a valóságtól eléggé elrugaszkodott adatokat adnak meg.

    Általános jó tanács. Monacor hangszórókat nagyon ritka kivételektől eltekintve nem szabad venni. Többnyire túlárazottak, és többnyire nem is igazán jók. Ők pont ugyanolyanok mint a SAL, vagy MNC, nem gyártanak semmit, csak összevásárolnak több távol-keleti gyártótól ilyen-olyan hangszórókat, és azokat, a márkanév segítségével, indokolatlanul magas árakon eladják. Általában mindig lehet találni ezek helyett olcsóbb és jobb típusokat. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák