Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • palesz53

    senior tag

    Hadd menjen egybe a válasz, és nem külön-külön reagálásként! :R

    Szóval minőségben, árkategóriában kezd ott más, ahol pl a diamond usb-vel az aq "lezárja" az usb termékpalettáját. Pl. Synergistic Research, Purist Audio, JPS Labs stb. (sorolhatnék még jópárat!)

    3, talán 4 éve eszmélt rá a kábelkészítő piac, hogy usb-re, jó usb-re igény van. Addig 500 usd (vegyük ezt vmiféle egységárnak, kb méteres darabért - kevés cég ad ennél rövidebb kábelt alapból (a Wireworld és az AQ, meg a RAL, de hirtelen több nem jut eszembe)) volt nagyjából a plafon, etalonnak pedig a RAL (Revelation Audio Labs) Prophecy számított. Aztán szépen "elszabadult" a pokol, és egymás után jelentek meg a jobbnál-jobb darabok. (Jelenleg talán a Synergistictől a Galileo LE-t tartják a legjobbnak a piacon lévők közül.)

    Nálam sokkal hozzáértőbbek-tapasztaltabbak már ekkor is ki merték jelenteni, hogy ha valóban minőségi ugrást akar az ember usb-től, akkor azt 500 usd felett találja. Ez a megállapítás még ma is áll félig-meddig, de a legjobb kábelek ma már egy ezres felett keresendőek...

    Kiegyensúlyozottságáért az AQ Diamond volt az egyik legnépszerűbb (persze itt már nem nagy differenciákra kell gondolni ám gondolni egy árszegmensen belül!), de aztán az LH Lightspeed (az eredeti, nem a "butított" verziók) megjelenésével ez megszűnt.

    Félreértés ne essék! A Diamond usb ma is kiváló kábel, aki teheti, hallgassa meg, és ha tetszik, vegye meg! De ma már a konkurencia is igen erős ebben az ársávban (500-700 usd), és az igazi nagyvadak ennél magasabb ársávban játszanak.

    xt - A hazánkban is képviselt kábelek - szerintem - messze nem fedik le a világban elérhető kábelek 20%-át. :(
    Merem ezt álltani úgy, hogy az ázsiai kínálati piacot (japán, korea) szinte semennyire sem ismerem (1-2 kivételtől eltekintve).
    Észak-Amerikában és Európában is elképesztő mennyiségű kábeles cég, gyártó létezik (szándékosan nem írtam gyárat, mert AQ és Nordost méretű óriás nem nagyon van; sokhelyütt szinte manufakturális termelésben készülnek a termékek) UK-től Olaszországig, Svédországig, Lengyelországig, a Balti állomoktól Hollandiáig, Németországig, Svájcig.

    Az AQ mára kommersz cucc lett - a cég mérete okán, ennek minden előnyével és hátrányával.
    Szerintem borzasztóan (túlságosan is) széttagolt a kínálata (talán több osztályba sorolják őket, mint a Nordost a sajátjait), igaz több pénzért valóban többet kínálnak (próbáltam pár kábelfajtát különböző ársávban, én ezt tapasztaltam).
    De high-endhez (még belépő szinthez se) én aq-t biztosan nem javasolnék...

    Az itthoni képviseletek jó részét sem tudom igazán hová tenni a legtöbb esetben... :( Saját felelősségemre örömmel megrendelnek bármilyen általam kinézett kábelt. Mert nemhogy készleten nincs, de még az ő rendszerükön, democuccukon sem tudom meghallgatni (sőt, megnézni sem!), nemhogy otthon a saját rendszeremben kipróbálni! Többszázezres, vagy épp milliós cuccoknál ez borzasztó lutri.
    Ennyi erővel a neten is meg tudom venni, mi a különbség? :F

    Felmerülhet a kérdés, hogy hol találhatóak kábeltesztek. Valójában nem igazán találhatóak sehol. A szaksajtó sem tud mit kezdeni (meg valahol nem is akar szerintem) annyi kábellel, ami létezik. Fizikailag megvalósíthatatlan a dolog.
    Pedig szükség lenne rá szerintem... (Blogokban, fórumokon lelhetőek fel leginkább vélemények, de ott sem teljes a kép.)

    Igyekszem a jövőben kábeltémával nem offolni többet - végülis ez hm topik. :) :R

    vezess, kövess, vagy takarodj az útból

Új hozzászólás Aktív témák