Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz gago1975 #151916 üzenetére

    Kapásból megsértettél egy kőkemény ökölszabályt, mely szerint a frontsugárzók egymástól való távolsága nem lehet nagyobb, mint a hallgatótól mért. Tehát 8 méter távolságban kellene ülnöd, amit a képek alapján kizártnak tartok. Egyik fórumtársunk szerint közvetlenül a képmegjelenítő két oldalára kell tenni a frontsugárzókat, ami barokkos túlzás, ha tévéről van szó, 3 m széles vászon esetén talán elfogadható. De a 8 méter még viccnek is borzasztó. :Y
    Kommersz alatt Quetz azt érti, ami nem ipari, nem professzionális célra tervezett és gyártott. Akkora terembe - a teljes egybefüggő légtér számít - teljesen más képességekkel, paraméterekkel rendelkező erősítő(k) és hangdobozok kellenek, mint az átlagos, 20-30 négyzetméteres szobákba.
    A konyha-étkező-nappali nem alkalmas minőségi zenehallgatásra, pláne házimozira. Hallottam high end rendszert légtérben hozzá nem illő teremben és normális szobában is, ha a különbséget zongorázni tudnám, a Carnegie Hall-ban léphetnék fel.
    Haladó szinten már elengedhetetlen a házimozira használt helyiség akusztikai rendbetétele. Azt hogyan oldanád meg a konyha közvetlen szomsédságában? Csillapító paneleket tennél a hűtőszekrényre és a sütő ajtajára? ;]
    Amikor az építendő házam terveit megláttam, azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy abban nem lesz házimozira alkalmas helyiség. Ezért fogtam egy ceruzát, és az amerikai konyhának nevezett (görögországi apartmanokra emlékeztető) őrületet megszüntettem, leválasztottam egy 22 négyzetméteres részt, ami teljesen szeparált, zárható.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák