Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hohocali

    aktív tag

    válasz VoidXs #163840 üzenetére

    "A tér helyessége egyedül az átlagos időbeli helyességtől, vagyis a csatornák egymáshoz képesti késleltetéséből adódik."

    Ez így nagyon le van egyszerűsítve. A szoba akusztika (pl. visszaverődések) nagyban befolyásolja ezt. Sztereó rendszerek között durva különbséget tapasztaltam ezekben, pedig ott távolság állítás sincs. Eleve lehetetlen, hogy cm-en belül tartsam a fejem hallgatás közben, de még 5cm-en belül se. És nem hullik szét a tér pár cm fej mozdítás esetén.
    Nálam a Marantz prociban (7703) 1cm-enként állítható a távolság. Ez már pontosabb, mint amiket felsoroltál. És az is benne van a pakliban, hogy az automata ennél pontosabb. Kézi állításnál még az 1cm is necces, mert az átlagpolgár (nem a profi szaki!) hogy méri ki ilyen pontosan, meg hogy veszed rá, hogy cm pontosan tartsa a fejét mozizás közben. :)

    És örülök, hogy összehoztad a PC-t meg a Dolby-t, akkor biztos nemsokára jön PC-re az Atmos, meg a Dolby Vision is. Mert úgy gondolom, hogy amelyik cég tiltja a PC-től a cuccait, az nem PC-n képzeli el a jövőt. :)

    "az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

Új hozzászólás Aktív témák