Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz dunkel #73807 üzenetére

    Erről az a véleményem, hogy talán a kábeles témában a legkönnyebb túlzásokba esni, és apró vélt vagy valós különbségekért irtózatos pénzeket kifizetni.

    Mindig át kell gondolni, hogy megéri-e az javulás a ráfordított pénzt, és főleg azt, hogy ha a bekerülési összegből inkább csak kicsit jobb kábelt veszünk, és lecserélünk egy másik komponenst, nem járunk-e jobban? Meggyőződésem, hogy az itteni Átlag Józsi fórumozó (pl. én) sokkal. Főleg, hogy ezen az anyagi szinten csak azt tudjuk kiválasztani, ami a rendszerünknek és az ízlésünknek épp megfelelően színez. Ezért sem lesz soha egyetértés, hogy "melyik a jobb".

    Nálam a "kategóriányi" javulás kábeltől akkor volt, amikor a Kácsás 4mm lapos hangfalkábelt, meg a Neotech 154 IC-t lecseréltem a 2x-ébe kerülő DIY-re, ill. a másik kör miután a Noname USB-t lecseréltem. Utána már csak kis túlzással a szar pofozgatása ment kurvadrága kábel sem adott már annyival többet, hogy megérje (sőt voltak meglepetések).

    Korában szó esett itt Rudolf hangfalkábeléről. Van némi tapasztalatom, úgyhogy néhány gondolat:
    Nemrég kértem tőle kölcsön kipróbálni. Excalibur kábeléhez (hogy az én Exc-öm most tiszta réz vagy ezüstözött a mai napig ellentétet infóim vannak) képest határozottan rosszabb volt, hullámzó frekimenettel. A legzavaróbb a vonós és fúvós hangszerek kiemelése volt. Mondtam neki ez nem-nem-nem tetszik. Persze, persze, az igen régi fejlesztés, gyorsan jött át valami újabb/jobb kábellel, ez tényleg jó volt, bár annyival nem, hogy cseréltem volna. Mostani IC-m is tőle van (nem a "Fine") ezen nem érzek kiemeléseket, vagy nincs akkora, hogy az én rendszeremben, fülemen átjöjjön. Annál az új "Fine" jobb volt, de az inger és pénztárcaküszöböm szintén nem érte el.

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák