Hirdetés

Aktív témák

  • Zull

    senior tag

    Sziasztok!

    AV erősítő vételén rágódom már egy ideje, és hát az elhatározás már megvan, de az erősítő még nincs. Házimozi témában még kezdő vagyok, most építeném össze az első rendszeremet. Magára az erősítőre olyan 100-150k körül szánnék (hosszútávú vétel lenne, így a minőség az első számú, de hát kinek nem :) ). Mivel mint mondottam, az első rendszerem lenne, így még nem tudok tökéletesen körülhatárolt igényeket állítani az erősítővel szemben, de pár dolgot azért fel tudok sorolni, ami talán szűkítheti a kört.

    -Kezdetben szerintem elegendő lenne egy 5.1es rendszer, 7.1re nem érzek akkora igényt, és a hangfalak elhelyezésével is lenne szerintem gondom, persze ha valaki jó érveket tud felhozni egy 7.1es mellett (pl ugyan annyiba kerül, mint egy hasonlóan specifikált 5.1), akkor nem akadály, a plusz feature sose gond, csak jelezni szerettem volna hogy nincs rá specifikus igény.
    -A 3D teljesen hidegen hagy, filmekben nem érdekel, konzolom pedig nincs, és nem is látnám hogy lenne a jövőben (mondjuk a köv 4-5 évben)
    -Jó sztereó hangminőség: Lenne használva zenehallgatásra is bőségesen, és ahogy néztem (pontosabban ahogy olvastam) egyes erősítők között lényeges különbség lehet abban, hogy hogyan adják vissza a rájuk kötött sztereo hangot.

    Ezen feltételekhez mérten, tudnátok ajánlani pár típust? Egyátalán nem muszáj belemenni a részletekbe, ha már adott pár név, akkor már jobban utána tudok szaglászni a dolgoknak, és akkor később már jobban körvonalazott kérdésekkel tudnék visszatérni.

    Köszi előre is a segítséget!

Aktív témák