Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz RBJ #16427 üzenetére

    Te tényleg az eu-s címkéről méred le melyik porszívó remek és melyik nem? Egyébként miből gondolod, hogy konzekvens, megbízható, korrekt képet ad ez a besorolási osztály? Porkibocsájtás:mikor? friss porzsáknál, friss szűrőnél? Mit szívtak fel vele, mennyire por alapú? Mi a helyzet fél, egy, két év után?

    Annyit ezekről a mérésekről, hogy a Sebo kórházi szintű szűrőrendszerét B osztállyal jutalmazza, míg a Mielemet amiben nem Hepa, csak Airclean filter van pedig A osztállya. De tovább megyek. Két tök ugyan olyan felépítésű Miele pordzívó, csak a hozzá adott kiegészítők miatt más a nevük. Porzsák, szűrás, motor, filter koppra ugyan az. Az egyik A levegőtisztasági osztályzatot, a másik B-t vagy C-t kapott.

    Egyébként a Sebo és Dyson (hogy két nagy nevet említsek) tiltakozik az átalad belinket eu-s címkék ellen és nem tartják releváns értékűnek.

    Egyébként meg mi az, hogy az álló Miele C porkibocsátási osztállya okádja a port?? Láttal te ilyen felépítésű porszívót? Ismered a porzsákját? Egy 12 lépcsős szűrési technikával van ellátva. Hogy mit írnak a címkére az pont hidegen hagy. Viszont a porzsák nélküli gépek 1-2 év használat után tudnak ezen a téren negatív meglepetéseket okozni. Akár mennyire igyekeznek, a finom apró por alattomosan bejut a moorhoz, majd szépen eltömíti a hepa szűrőt is. Ha viszont mosható, akkor arra illik figyelni, hogy deszt. víz alatt történjen, mert a vízkő beleül a mikropórusokba a szűrőben..

    (Egyébként pedig egy porszívó megítélése nem csak a szívóerőből áll. Milyen anyagokból készült? Milyen merev a zsinór,gégecső? Milyen a tengelye, kereke? Milyen kiegészítőket lehet venni hozzá, s azok milyen minőségűek? Pl: az általad vásárolt Electrolux kapott már előre harmadik kereket, vagy ha húzod magad után akkor megemelkedik és még mindig földhözvágódik az eleje amikor megállsz? Ez egy elképesztően elcseszett mérnöki bravúr volt. Azért kérdem, hogy javították?)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák