Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • QG

    tag

    válasz QG #20458 üzenetére

    Tegnap közel 3 órát töltöttem keresgéléssel, itt az eredmény, hátha másnak is hasznos.

    Ha álló porszívót (más helyeken függőleges porszívó vagy kézi porszívó) vennél, akkusat érdemes, a vezetékesnek szerintem semmi előnye nincs a hagyományoshoz képest, csak hátránya. A cserélhető fej és a hosszú cső hiánya miatt mindkettő a nagy nyílt padlófelületekhez jó igazán, kénytelen leszel a szűk helyek, ablakpárkányok, plafon és egyéb, széles fej nélkül szívandó helyek miatt egy hagyományosat is tartani mellette. Szóval csak tisztaságmániásoknak, a két nagyporszívózás közt tartani egy gyors látványosat. Erre a legtöbb lakásban elég az akkus is. A legtöbb egy kivehető morzsaporszívóval rendelkezik.

    Most van az iparban az átállás a Ni-MH akkukról a Li-ionokra. Nagyon fontos a különbség, az előbbieknél általában 16 óra töltés után tudsz 20 percet porszívózni, az utóbbiaknál 4 óra töltéssel 40 percet. Apró hátrány, hogy lítiumosak kb 37ezer forintnál kezdődnek, nikkeleset meg kapni a feléért is :DDD

    MediaMarktnál most tényleg akció van vasárnapig, nem úgy történt, hogy kiírták a múlt heti árat pirossal, felette meg 20%al többet áthúzva, a legtöbb cucc valóban 15-20%al drágább máshol.
    Éppen emiatt én csak itt nézelődtem most, éppen csak az árakat összehasonlítva más helyekkel.

    Kiemelt típusok:
    - ELECTROLUX ZB3106, 36719 forint, megbízható gyártó, 13 éve fejlesztett típus, pillanatnyilag a legolcsóbb lítiumos. Képtelen voltam rájönni miben különbözika drágább ZB3105-tól, pedig a gyártó oldalát is megnéztem.
    - SOLAC AE2550, 39989 forint, egyetlen hátránya az előzőhöz képest, hogy nincs kivehető morzsaporszívó, cserében lényegesen könnyebb, és tovább is bírja egy feltöltéssel. A sokoldalúságnak ára van...
    - PHILIPS FC6401/01, 57599 forint, elméletben remekül hangzik, hogy egyben fel is mos. Asszony egyből rákattant, de a netes értékelésekből látszik, hogy még dolgozni kell rajta. Nem túl jól szív, és ha valamit nem szívott fel elsőre, azt összenedvesíti, és onnantól már esélytelen felszívni.
    - DYSON DC 62, 80000, tipikus Dyson, kétszer annyiba kerül mint a többi, de cserében annyival jobb is: ennek van csöve, közel olyan sokoldalú, mint egy hagyományos porszívó.

    Én valószínüleg a SOLACot veszem, de ha kéne morzsaporszívó, az ELECTROLUXot választanám.

    “Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov

Új hozzászólás Aktív témák