Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • klepto

    addikt

    Sziasztok!
    Használtam a keresőt, ezért nem nyitok új topicot (még) ;]
    A gondom az, hogy új tűzhely vásárlása előtt állok, de (nem is) picit tanácstalan vagyok a választásban. :B
    Én panellakásban lakom, és gázáltalányt fizetek, mivel nincs külön gázórám. Jelenleg egy nagyon öreg Karancs kombi tűzhelyem van, aminek külön van kiépítve a hálózati vezeték.
    Igazán takarékossági szempontból a teljes gázüzemre gondoltam, de az elektromos sütő előnyei is kecsegtetőek, bár az plusz kiadás, ami lehet, hogy az én esetemben oktalan lenne, mivel a gáz akkor is annyi, ha be sem kapcsolom egész hónapban a tűzhelyet, és akkor is annyi, ha azzal fűtök telente, vagyis ha éjjel-nappal üzemel.
    Ennyi bevezető után jöjjenek a konkrét kérdéseim:
    Láttam olyan gázsütőt, aminek a leírásában szerepel a gáz-grill megjelölés.
    Az ilyen sütők rendelkeznek fölső gázsütéssel is? Ha igen, az csak grill funkcióban érhető el, vagy ahogy egy elektromos sütőnél, kiválasztható, hogy alsó, felső, vagy alsó-felső üzemben működjön?
    A háztartási, hőlégkeveréses - elektromos sütők között létezik olyan kivitelű, ami az ipari sütőkkel megegyező módón a ventillátor mögött fűt, és az fújja be a forró levegőt a sütőtérbe, vagy csak a sütőtérben lévő cekászok által felmelegített levegőt legyezi?
    A sütő tulajdonságairól ennyit, most a gázfőző résszel kapcsolatban lenne kérdésem.
    Manapság divat, de szerintem értelmetlen, hogy a legnagyobb gázégőt teszik előre, a legkisebbet hátra.
    Ez abból a szempontból nem tetszik nekem, hogy a legnagyobbon forr a 20literes leveske, én meg a böszme nagy fazékon átnyúlva, akrobatikusan kevergessem a rántást?! Aki a mai tűzhelyeket ilyenre tervezte, az nem főzött még életében, mert logika, és praktikusság az nincs benne!
    Melyik konkrét tűzhelyek vannak még napaság is úgy kialakítva, hogy elöl van a legkisebb gázégő, és hátul a legnagyobb?
    Melyik a legmegbízhatóbb megfizethető márka ma a piacon a szabadon álló kategóriában, és melyik a legszebb kivitelű gáztűzhely a piacon?
    Összefoglalva: melyik tűzhelyet érdemes megvenni márka, és típus megjelöléssel, aminek elöl van a legkisebb, és hátul a legnagyobb gázrózsája, ami szép, és legalább 25 évig tűzhely marad, mint a régi, 1985-ben vásárolt magyar gyártmányú Karancs Kombi?
    Ha valami nem tiszta a kérdésben kérdezz, lehet, hogy mire megírtam a gondolataimat, bele is keveredtem picit a mondókámba :B

    Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

Új hozzászólás Aktív témák