Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Anyám gondolkozik egy fagyasztószekrény, és egy bor hűtésére használatos hűtő beszerzésén. Jó lenne a kettőt kombinálni, hogy csak 1 gép legyen.
    A teremgarázs melletti tárolóban lenne elhelyezve, magyarul elég hűvös helyen, télen szerintem van amikor csak 10 fok körül van lent.
    Úgy tudom, a mai hűtők álltalában nem működnek ilyen alacsony hőmérsékleten.
    Vagy ez csakis anyit jelent, hogy a kombináltaknál az 1 kompresszor miatt megzavarodik a szabályzás, és nem tudja egyszerre tartani a a sima és a mélyhűtő hőmérsékletét (egyik jócskán melegebb, másik jócskán hidegebb lesz a normálisnál)?

    A direkt borhűtők jól sejtem, hogy petriel alapú technológiával működnek, azaz jóval többet fogyasztanak ?

    Ha ez így van, akkor pedig még inkább egy kombinált hűtőben gondolkoznánk.
    A másik ok ugyanis, hogy borhűtés jó részt saját (vagyis családi) termelésű és kimérten vett termelői; vagyis 5 l-es műanyag palackokban lenne, ezért se lenne jó egy szokvány 0,7-es üvegekhez tervezett borhűtő.
    Emellett nem közvetlen fogyasztás előtti hűtésre kellene, hanem tartós (több hónapos) tárolás közbeni hűtésre. Most nyáron ugyanis már volt olyan bor, ami megromlott lent (pedig még nem is volt olyan nagy meleg...).
    Sima hűtőt is le lehet szabályozni, hogy akár csak 10-12 fokig hűtsön, nem ?
    (Ezt kérdezem a fentebb írt hideg üzemelési hőmérséklet fűggvényében is !)

    Igazából egy olyan hűtő lenne jó, aminek a mélyhűtő része kb. 120-160 l közt van, a normál hűtő pedig ennek mondjuk 2/3-a.
    Tehát a szokásos 140-160cm magas (ha jól sejtem hogy ez összesen ekkora lenne) kombináltaknak pont az ellentéte, a mélyhűtő legyen nagyobb.
    Létezhet ilyen, kombináltan ?

Új hozzászólás Aktív témák