Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Ariadne #3951 üzenetére

    Igen, ezt én is olvastam, amikor rákerestem, a szokásos semmi, bármi okozhatja, kapard le, kész.

    Azzal nem értek egyet, hogy a mosogatógép okozhatja, nagyok ramaty gépnek kell ahhoz lenni, az utolsó, amit el tudnák képzelni, az az, hogy a gép rozsdásodik.

    Öblítőt mi is öntöttünk bele, most emeltül 1-ről 2-re az adagolását (0 nem is volt). Igen, nekünk is a kenőkések kezdtek el rozsdásodni, ugyan úgy, mint nálad.

    Szerintem sikerült feltárnom a probléma gyökerét: a serpenyő csavarja, ami a nyelet fogja a serpenyőhöz, maró egy rozsda, éppen ezért ki is tiltottam a gépből. Amióta ezt észrevettem, azóta nincs rozsda máson sem. Szóval ezek alapján én a vakrozsda teóriára szavazok, valamilyen rejtett csavarról vagy alkatrészről mosódik át a rozsda.

    Ha már itt tartunk: ki milyen tablettát használ, azt honnan veszi, és kb. mennyért (/db) és milyen programon mos vele?

    Nekünk még az első adag tabletta tart, megpróbáltuk a legjobbat venni a viszonyítás végett: Finish Quantum, kb. 20Ft/db-ért vettük, és 50 fokos teljes programon mosogatunk rend szerint.

    @Integra: na én erre mondom, hogy az evőeszköz van értem, és nem én az evőeszközért. Ezt már túlzásnak tartom. Ha szigorúan betartjuk a kánont, akkor nem mosogathatsz gépben:

    - kést
    - teflont
    - bármit amin fa alkatrész van
    - bármit amin akár csak egy csavarnyi vagy hegesztésnyi nem rozsdamentes felület van
    - üvegpoharat
    - kristálypoharat
    - finom festésű edényeket

    Magyarul a végén felmerül a kérdés, hogy miért is használunk akkor gépet? Az ebédelős műanyag dobozok elmosogatására? Vannak épeszű kompromisszumok (fa, procelán) de a többihez úgy állok, hogy na nem bírja, lecserélem olyanra, ami bírni fogja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák