Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz ArthurShelby #39998 üzenetére

    Minden fritőzbe olaj kell. Sültkrumplihoz, készüléktől függően elmegy kb. 2-3 liter.

    "...Van olyan gép? Az milyen? (ha jól sejtem nem olcsó, ha van is)"

    Pár hozzászólással korábban már említettem: Tefal actifry, esetleg Delonghi multifry. De én inkább az actirfy-t mondanám. Maga a készülék nem olcsó (~55 ezer), de ne csak a készülék árát nézd! Hosszú távon egy fritőzre is elmegy ugyanennyi, sőt, akár több is! 2 liter olaj ára cirka egy ezres, és kb. 10 alkalom után cserélni kell (érdemes). Számolj utána, hogy ez 10 év alatt mennyi plusz költséggel jár. A szagszűrőt szintén cserélni kell bizonyos időközönként. És akkor még "vesződhetsz" az olaj átszűrésével is.

    Az actifry ezzel szemben "1 evőkanál" olajat használ. Mivel így nagyon-nagyon kevés fogy belőle, tehát hosszú ideig kitart, akár drágább, de jobb minőségű olajokat is (pl. mogyoróolajat) használhatsz. Vagy pl. alapból fűszerezheted az olajat, és úgy sütöd ki. Egész más lesz így az íze, mint amikor napraforgóolajos "fürdőbe" teszed, és tocsog az egész. Persze ez ízlés kérdése, mert valaki meg pont ehhez szokott hozzá. Ki kell próbálni: valakinek ez jön be, valakinek meg az. Mivel ez teljesen szubjektív megítélés, ebbe nem is akarok különösebben belemerülni. Inkább az árral kapcsolatos felvetésedre akartam reagálni.

    Ami az actifry előnye még, hogy nem kell foglalkoznod az olaj átszűrésével, nincs benne cserélendő szagszűrő, az edényt, lapátot, fedelet pedig mosogatógépben is elmoshatod. Az egyetlen hátránya a fritőzzel szemben, hogy kb. kétszer annyi ideig tart vele a sütés (sültkrumpli kb. fél óra) , így az áramszámla is egy picit magasabb lesz, de összességében még így olcsóbb a fenntartása, mint egy fritőznek.

Új hozzászólás Aktív témák