Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    Ok, leírom ide is, előbb érdeklődtem, hogy érdelkődhetek-e...:) Azaz javítás terén is kaphatok-e segítséget, vagy csak az új gépek ajánlásait teszitek meg.
    Nos a történet:
    Egyik ismerős panaszkodott, hogy az elöltöltős mosógépe hangosan zörög. Elvállaltam, hogy megcsinálom neki, bár jeleztem azt is, hogy sose csináltam még ilyet, itthon a felültöltőst szereltem már de az kissé más....természetesen mindezt ingyen és bérmentve tettem.
    Mentem, szétszedtem, kiderítettem, hogy a csapágyak megadták magukat, rájöttem a nyitjára mindennek, kiszedtem a csapágyakat, be tettem az újakat, a műanyag dobház előlapjának tömítését kikentem sziloplaszttal (FBS-t emlegettem nekik, de nem nagyon van pénzük, akár a tömítés is meggyűrődhetett, akár az is lehet, hogy nem jól tettem vissza, értem ez alatt, hogy nem egyforma a tömítés 4 oldala) lényeg, hogy az szivárog. Majd szétszedem megint, az már ezek után rutin feladat lesz.
    Amiért írtam, annak oka az volt, hogy hívtak, centrifugázáskor szinte ugrál a gép és hangos. Ennek okait akartam volna megtudni, hogy mik lehetnek...
    Azóta voltam ismét a gépnél, nem akartam sötétben menni, az okok:
    Ki volt lazulva az egyik alsó stabilizátor lemez rögzítő csavarjai, plusz a mosógép billegett, csavarokat meghúztam, lábakat beállítottam, jelenség megszűnt.
    Viszont amire figyelmes lettem (a vízszivárgáson kívül): olyan, mintha lógna a dob, az ajtó tömítéshez képest. Namármost: a csapágyak a helyükön vannak, különben nem tudtam volna az ékszíj tárcsát feltenni a helyére. Gondolom én.
    Kérdés: lehetséges úgy össze rakni a mosógépet, hogy lógjon a dob a házban? A csapágyház alumínium, a csapágy 6203-as (külső-belső). Van valamilyen trükk össze szerelésnél? Ahogy én raktam össze: szimeringet és a belső csapágyat beletettem a csapágyházba, aztán a dobot szájával a föld felé raktam, arra rá a műanyag házat és óvatos mozgatás közepette egy darab fát köztestnek használva a csapágyház ékszíjtárcsa felőli oldalt(azaz külső részt) ütve beütöttem a helyére. Ezután ment a külső csapágy a helyére, stb.
    Így, emiatt lehet ferdén a belső csapágy s emiatt lóghat a dob? A helyes megoldás esetleg az alumínium csapágyház felmelegítése lenne?
    Várom az észre vételeket, tanácsokat, mert kezdek bizonytalan lenni... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák