Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz harry #4696 üzenetére

    Nem én vagyok a kávés hajjakend, de én 4 féle kávéról tudok:

    1: eszpresszó: nagy hőmérsékleten, nagy nyomáson (előkamrában növeli a gép a nyomást, majd egyszerre adjneki alapon átdúrja a kávén) készült tömény 5-10 cl kávé

    2: kotyogós: ez is nagy nyomáson, de az eszpresszónál jóval kisebben, a víz saját forrásának természetes nyomásán és hőmérsékletén tolódik át a víz a kávén, tömény ez is, majdnem eszpresszó, de azért más, én ebből megiszok reggel két decit, meg délben még másfelet. Ez elég soknak számít, kb. az eszpresszó duplája az adag.

    3: filteres: amilyen ez is, amit kérdezel, gyakorlatilag úgy képzeld el, mint ha teát innál, csak a teafű helyett kávé van. Valami szín és valami koffein beleoldódik, de ettől nem szaladsz ki a világból. Ezt látod az amerikai filmekben, amikor felhívják az úriembert egy "kávéra". Ott általában koitusz a vége, de amúgy seems legit, mert ettől a kávétól fél óra múlva lehet is aludni menni, annyira híg. Isszák is feszt.

    4: török kávé, amikor felforralod az őrölt kávét vízben-lábasban, majd leülepedve megiszod - vagy valami ilyesmi, ezt annyira nem ismerem. A balkánon isszák.

Új hozzászólás Aktív témák