Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz Willie #4739 üzenetére

    Én a porzsák nélkülit támogatom, egész egyszerűen azért, mert nem volt kedvem porzsákokkal szórakozni, üríteni / cserélni, arra is költeni. Persze megvannak annak is az előnyei.

    HEPA szűrő mosható (legtöbb / mind?), ráadásul ilyen a legtöbb esetben csak a kiáramló levegő előtt van, ami már eleve nem túl piszkos, szóval nem is koszolódik annyira, mosni sem kell gyakran, ráadásul több mosást is kibír, szóval szerintem ez annyira nem nagy költség (de nem árthat rákeresni, hogy mennyire kapni, mennyibe kerül, stb).

    Motor előtt a miénkben egy szövet szűrő lap + egy dagi szivacs van, na ezek szoktak elég piszkosak lenni, de ezek egyszerű cuccok, olcsóbban cserélhetők, meg persze szintén moshatók.

    Némely gép esetében már a motor előtt is HEPA van, azt gyanítom gyakrabban kell cserélni, és nem tudom, mennyivel jobb a motornak (gondolom tisztább levegő megy át a gépen), én ezt nem találtam fontosnak.

    HEPA szűrőkből is van amúgy több fajta (11, 12, 13 -> nagyobb szám, magasabb minőség, jobban szűr, cserébe drágább is). Természetesen sajnos általában gyártónként, de néha típusonként is másmilyen az alakjuk is.

    Amit inkább, hogy két kamrás legyen a tartály, így a por nagy része elvileg le tud rakódni külön, nem a motor előtt kavarog, másrészt az átvezető részen van egy műanyag rács, ami a nagyobb dolgokat, szöszöket, hajszálakat, stb. szintén megfogja (sok gyártónál valamilyen ciklon technológia néven fut).

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák