Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Szarvasi 611 eszpresszó kávéfőző első benyomások

    Pár szót a vásárlásról: a bemutatoterem.hu -tól rendeltem egy feketét, el is mentem érte mikor megjött (sms értesítő), csak épp annyi nem stimmelt, hogy az egy kiállított darab volt, és szürke... ezt nem tudom, hogy sikerült összehozni. Az őket kicsit sem zavarta, hogy rendes áron kínálnak bemutatódarabot, bár elvileg a honlapon írták, nekem nem tűnt fel, mindenesetre nem lehetett különösebben kiemelve (a címben biztos nem volt, mint ahogy pl. a szépséghibás daraboknál írják). Ráadásul nem is a rendelt színben. Nem igazán örültem, hogy fölöslegesen kellett utazgatnom emiatt. Pénzt visszaadták (mivel fizetés után van áruátvétel), és megrendelték a feketét.

    De tekintve, hogy nem tetszett a hozzáállásuk, ránéztem a gyártó budapesti mintaboltjára, ahol épp akciós a típus, igaz, a szürke. Telefonon utánajártam, majd elmentem személyesen megvenni. Szimpatikus hely, egyből hozott egyet az eladó, kibontotta, megmutatott minden alkatrészt, be is kapcsolta, mondott is róla 1-2 dolgot még (pl., kérdésemre válaszolva, hogy 4bar nyomással üzemel, amit én nem találtam netes leírások alapján). Egész meglepett, rég találkoztam ilyesmivel, általában csak az ember kezébe nyomják a dobozt. Szóval nekik jár a piros pont.
    Ára 13.790Ft volt, 1 év garanciával.

    A gép, a netes képekkel ellentétben, nem egészében sötétszürke, ahogy a legtöbb kép mutatja (pl).
    Eleve, az alap szín egy matt-ezüst, és a gép előlapja (ahol a kapcsoló és a logó van), valamint az edénytartó rész, fekete. Ilyen képet egyelőre csak a katalógusban láttam: [link] Kicsit modernebb, kevésbé ipari kinézete van talán, szimpatikusabb, így utólag mérlegelve.

    Tartozékok:
    - egy műanyag, hosszú nyelű adagolókanál (feltételezem 2 adagos, bár egy púpozott sem tölti meg színültig a 2 adagos szűrőt)
    - 2 adaghoz szűrő
    - 6 adaghoz szűrő
    - vakszűrő (erről később)
    - kávétartó kar
    - kiöntő + tető
    - leírás, garanciajegy

    Vakszűrő: amit tippeltem, vagyis gőzképzéshez kell ezt rátenni a kávétartó tetejére (a szűrő helyett), bekapcsolni a gépet adott vízmennyiséggel, majd pár perc üzem után kinyitni a gőzcsapot az oldalán. Le van írva pontosabban, még fejből nem tudom.

    Első használat: eltávolítható fém cuccokat elöblíteni, majd 3 adagnyi vizet betöltve, kávé nélkül elindítani (én a 6-os szűrőt hagytam benne - a szűrőnek van egy kis pereme, ez fekszik fel ténylegesen a tömítésre, enélkül biztos jönne mellette is gőz).

    4 személyhez: igazából, ha tudod, mennyi kávé kell 2 személynek, akkor a dupláját kell betölteni 4 adag esetén, ami kényelmesen elfér a 6-os szűrőben. Szűrők belsején nincs jelölés (ellentétben pl. az otthoni, másik típusú főzővel, amihez 1 szűrő van, azon viszont van egy 2 és 4 fős vonal a szűrő belsejére jelölve). A kiöntőn tényleg csak 2-es és 6-os jelölés található, itt vagy betippelem a 4-et, vagy 2*2adag víz megy... szóval nem nagy szám, azt hittem, valami komolyabb akadálya van a dolognak.

    Első menet után nemsokkal lefőztem egy adag kávét is. Nem volt semmi gond, noha figyelni kell, hisz ilyenkor még meleg a gép (persze már nem volt nyomás alatt, mikor szétszedtem, próbaképp a gőzcsapot is kinyitottam). Ízről nem tudok érdemben nyilatkozni, nincs igazán összehasonlítási alapom +én sok tejjel és cukorral szoktam inni, nekem ez ízlik.
    Kihűlés után (órákkal később) levettem a kart, itt figyelni kell, mert a szűrő egész odatapadt a gumihoz, a kar már lejött, a szűrő kitartott :D Szóval talán a tömítéssel nem lesz gond.
    Ujjal sem gond tartani a szűrőt, elhasznált kávét nem nehéz kiütögetni belőle, gyors öblítés, és ismét használtra kész.

    Negatívumnak egyelőre annyi, hogy a kiöntő teteje nem passzentos, inkább csak rajta ül az edény tetején. Valamint, ha jól láttam, csak egy állásba forgatva lehet belőle rendesen kiönteni a tartalmát. Illetve a karon lévő cső, amin kifolyik a kávé, lehetne kicsit hosszabb, így épp, hogy belelóg az alsó edénybe, egy kis kávé ment is mellé, az edény tetejére, de nem vészes.

    Összességében véve eddig tetszik. Majd lehet lövök pár képet.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák