Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deathtania

    senior tag

    válasz Dyingsoul #53451 üzenetére

    Tényleg ne essen félreértés, de egy konzumer márkánál (Beko, Indesit, Whirlpool, stb.) a tervezett avulás miatt a tervezett élettartama általában 2 év, esetleg + 2 évet még kibírhat, ha vállalnak rá garit. Utána minden nap, amíg működik, ajándék. Én most pont ezt szívom az enyémmel: 4 évig tökéletes volt, hiba nélkül ment (ameddig a garanciát ki tudtam volna terjeszteni amúgy is a 2+2éves konstrukcióval). Igazából az árát már kiszolgálta (ha most leosztom, havonta kb. 1500 Ft-ba került, hogy nem kellett nekem, kézzel mosogatni), egy szavam sincs emiatt, de így az 5. évben kezdi magát megadni.
    Tesómék Indesitje 14 év után adta meg magát, ami kb. csoda számba ment a szerelőnél is, de nem ez az általános, sajnos erre fel kell készülni, mert sok esetben nem lehet őket gazdaságosan javítani, pl. egy keringető szivattyú csere kb. 60 ezer, egy vezérlőpanel csere 50ezer, amit nem fogsz beleinveszálni egy 4-5 éves gépbe (és az a 4-5 év pillanatok alatt eltelik).
    Ezt csak azért írtam le, hogy azért álomba ne ringasd magad, hogy most 20 évig jó lesz a gép, amit veszel. Ezek már nem azok a márkák. Az a Miele és az ipari felhasználásra szánt gépek, de az egy teljesen másik színvonal. :)

    www.brczart.hu

Új hozzászólás Aktív témák