Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nosedive

    csendes tag

    Üdv!

    Tavaly nyáron vásároltunk egy Electrolux EW7W447W mosó-szárítógépet, a fürdőszoba adottságaiból esett a választás a kettő az egyben gépre, a gyártó mosógépeit pedig több családtagunk is használja gond nélkül 8-10 éve.

    Sajnos már rögtön az elején pórul jártunk, a beüzemelést követően a próbamosás közben minden lábánál és az ajtónál is eresztette a vizet a gép. Szerencsére sikerült megállapodni a kereskedővel, cserélte a gépet, mindössze a szállítási költséget buktuk.

    A cseregép rendben tette a dolgát eddig. Az első meglepetés akkor ért, amikor észrevettük, hogy a programválasztó gomb körül elkezdtek lekopni a feliratok, annak ellenére, hogy kívülről csak nedves törlőruhával tisztítottuk.

    Emellett 1-2 hónapja azt tapasztaljuk, hogy a programból visszalévő időt az esetek többségében tévesen adja meg. Konkrét példa, hogy 35 percet jelez, eltelik 30 perc, a kijelző szerint viszont még 32 perc van hátra a mosás végéig. Nem hiszem, hogy ez üzemszerű működés, de ezzel még együtt tudnánk élni, annak ellenére is, hogy ez így totálisan használhatatlan funkció.

    A legnagyobb gondunk az, hogy a szárítási teljesítménye jelentősen visszaesett az utóbbi néhány hétben. Teljesen mindegy, hogy milyen szárítási fokot - (vasaló-, szekrény-, extra-száraz) állítunk be, nagyjából vasalószárazra szárít. Legutóbb próbaképp csak a gyerek textilpelenkáit dobtam be - ezek tömege nedvesen sem lehetett több 3 kilónál - extraszáraz szárazsági fokkal, az eredmény ugyan az, nedvesen hagyta őket.

    A problémákkal kapcsolatban felkerestem a szakszervízt, a szerelő néhány napja járt nálunk. Elmondása szerint a műszeres diagnosztika nem mutat hibát. A kopásról csinált képet, továbbítja a gyártónak, várjuk a visszajelzést, elfogadják-e garanciális problémának. A visszaszámlálásról csak annyit mondott, hogy ez ilyen…

    Ezek miatt én senkinek sem ajánlanám a márkát. Néhány éve még tisztességesen összeszerelt gépeket gyártottak, úgy látszik valami félrecsúszott náluk.

    A szervízzel még futok egy kört, mert nem szeretném annyiban hagyni a dolgot.

    Arra az esetre, ha másikat kellene vennem ehelyett, milyen gépet ajánlanátok? Sajnos a fürdőszoba méretei miatt csak a kettő az egyben gépek jöhetnek szóba. Visszaolvasva azt látom, hogy a Miele ajánlott márka, viszont nem szívesen költenék 6-900k-t erre, ha van alternatíva.

Új hozzászólás Aktív témák