Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pjen

    félisten

    válasz KMT #70523 üzenetére

    „Az élelmiszereknek nagy a víztartalma, ezért közvetlenül azután, hogy betettük őket a hűtőbe, több energiára van szükség a lehűtésükhöz”, állítja Jürgen Ripperger. Tehát bepakolás után először lényegesen magasabb a hűtő fogyasztása.
    De a víz jobban tárolja a hideget, mint a levegő. „Ezért a telepakolt hűtőben hidegebb van, és egy idő után már nem fogyaszt több energiát. Az elv ugyanaz, mint a hűtőakkuknál, magyarázza a szakértő.
    A hűtőben uralkodó optimális hőmérsékletnek mi magunk vagyunk a legnagyobb ellenségei, mert minden egyes kinyitással felmelegítjük a benti levegőt. „Ennek pedig az a következménye, hogy nő a hűtő energiafelhasználása, hogy újra elérje a beállított hőfokot”, mondja Ripperger.
    Ha tele a hűtő, akkor a benne lévő alacsony hőfokú, víztartalmú élelmiszerek miatt más az energiaszükséglete, mintha üres lenne. Emiatt kinyitáskor kevésbé hűl le, és kevesebb áramra van szüksége az újrahűtéshez.

Új hozzászólás Aktív témák