Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunti_

    csendes tag

    Sziasztok!
    Van egy kis problémám a vinyómmal: adott volt egy 80 gigás nem tudom milyen márkájú vinyó, de szerintem ez most nem is lényeg. Volt rajta egy 6 gigás NTFS partíció, ezen volt az XP. És volt a maradék helyen egy FAT32 es másik partíció. Mindig sírt a windows, hogy kevés a hely, így gondoltam egyet és a partition magic segítségével szerettem volna a FAT32 ből lecsípni és az NTFS hez tenni. 3 lépést állapított meg a PQ magic és rebootnál az első lépésben ERROR -al elszált. Aznap este tudtam még Getdatabackel visszaszedni adatok egy másik gép segítségével és gondoltam, ha most éjszaka megy az adatmentés, akkor majd holnap reggel is fog, kinyomtam a gépet. Most viszont az van, hogy bekapcsolom a gépet, amibe betettem a vinyót adatmentés gyanánt és látom a windows-os partíció tartalmát, de a másik (régi D) meghajtót nem értem el Tototal commanderből. (Ami érthető a PQ munkássága miatt...)

    A dilemma annyi, hogy futtatom a get data back-et ma, és nem lát semilyen partíciót, de a windows látja mind2t... ???
    Nem tudok adatot menteni, mert a get data back azt mondja, hogy az egész vinyó badsectoros, tök mind1 , hogy hányadik sectortól indítom a vizsgálatot, mindig badsectort ír. A pq magic lehal már induláskor valami hibával. Elég erősen PAT helyzet van úgyérzem. Van valakinek valami ötlete, hogy a maradék adatot hogy tudnám visszanyerni? Tudom nem ide tartozik a téma, olvastam a topicot, csak ez volt a legközelebb...

    Hiába nyomok partíció kezdetének és végének keresését bármilyen programban, nem haladok előre vele, mert badsectornak nézi az egész vinyót és kb 9 megát 3 óra alatt nézett át.
    Smart azt írja, hogy 9% os a vinyó állapota. AZ MI??? Este még megy, másnapra meg 91% badsector keletkezik ? Létezik ilyen?

    Ha fdisk /mbr -t nyomok az segítene valami ? Elvileg nem a MBR -ben tárolódik a rossz szektorok helyzete a FAT tábla alapján? Nem eléképzelhető, hogy megjelölt mindent badsectornak? Használtam más programot is és felajánlott valami cserét a FAT tábláknál és YES-t nyomtam. Ez lehet probléma ok, de akkor miért lett minden badsectoros?

    Köszönöm a segítséget előre is.

Új hozzászólás Aktív témák