Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • diamondface

    tag

    Üdv

    Egy öreg bácsitól hozzám került egy videoton ra2102 velence de luxe rádió. Felújítom. A fadoboz már készen van, meg az elektronika nagy része is rendben van már. Működik, és bár eddig még csak az asztalon kiterítve próbáltam, (dobozában nem) így is elég szépen szól.
    Csak elég gyengusz a vétel. Ami nem is csoda, mert a ferrit-antennáját (sok minden mással együtt) szétrágta az egér a kisöreg padlásán.
    Egy halott rádióból kivettem a ferritantennát, letekertem róla a 'derótot' és tekertem belőle egy újat hozzá. Az öreg, poros csévetesten meglátszik, hogy mettől meddig volt betekerve. Így hát "kosztól-koszig" ér az új tekercs is :) 56 menet sikerült így rá.
    Viszont ennél egy fokkal 'tudományosabb' megoldás kellene, mert így nem jó. Mert pl lehet, hogy nem sikerült olyan szorosra, mint a gyári tekercs.
    A tekercs induktivitásából ki tudnám számolni a menetszámot, de annak sem tudom az értékét. Ehhez kéne valami gondolatmenet. Vagy ha valakinek van (volt) ilyen készüléke és esetleg tudja hány menet kell oda.. :R

Új hozzászólás Aktív témák