Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Skillet

    addikt

    válasz Skillet #34841 üzenetére

    sziasztok újra. nemrégiben gondom akadt a sega dreamcast rgb jelével. konkrétan fekete-fehér maszlag volt, az is csak homályosan.

    itt az -elméletileg- gyári bekötés:

    itt pedig a dreamcast lábkiosztása:

    ezen látszik, hogy a 13-as láb a kompozit.
    viszont van egy 10-es is, az meg kompozit szink szál/jel.
    elgondolkodtatott amit
    KERNEL írt:
    Látszólag egy teljes értékű kompozit-kimenet szerepel a rajzon, ami elvileg adhatna képet kompozit-módban. De majd elválik, legalább szinkronjeleket adjon, mert az viszont kell az RGB-hez.

    ezen töprengtem. ezek szerint kell a kompozit szál, különben toszik működni az rgb. szuper. ezt eddig nem tudtam.
    bújtam a netet, külföldi oldalak. aztán olvastam mindenfélét. az elmúlt 15 évben sokminden történt a kis sega géppel. voltak hiba topikok is bőven. aztán, megtaláltam. a gyári bekötés a sega dreamcast rgb kábelében... nem a sega 13-as lába van bekötve a scart 20-as pontjára, hanem a 10-es. az adja a szinkronjelet.
    ezt olvastam tegnap este. ma reggel átforrasztottam azt az egy szálat és láss csodát.... tökéletes. megy a scart rgb. amit gyárilag dobozoltak hozzá, sima kompozit (sárga, fehér, piros) kábelt, azokon gondolom a 13-as kompozit lehetett talán bekötve, de a scarton (rgb) a 10-es szinkron jel. hát ezt hiányolta a tévé.
    volt vele szívás, de megoldódott. köszönöm a segítséget.
    közben egy másik dreamcastet is vettem. az enyémen ugyanis az av kimenet 5voltos lába nem működik valamiért. ez most egy pal gép. 2e ft volt, mivel az olvasófej halott. az alaplap, a ház és a táp megért ennyit. elrakom. alkatrésznek még jól jöhet.
    még egy kérdés, az rgb jeleknél 10voltos 220uf-os kondik vannak. ezeket érdemes lehet 16 voltosra cserélni? vagy semmi értelme, nincsen jelentősége, esetleg még rosszat is teszek vele?
    köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

    Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

Új hozzászólás Aktív témák