Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    Elektromos hálózat gondok, rizsfőző, ..

    1. Villanyórában a bejövő nulla kötésénél az átvezető szerelvény borzalmas állapotban volt, időnként simán áthúzott a csavarnál. Oda is hegesztette/rohasztotta magát az évek alatt. Vezetékről is úgy három centi hosszan szépen leolvadt a szigetelés ezektől a kis pici, rendszeres áthúzásoktól. Javítottam.

    2. A földelés (leütött cső) nem elégséges, nagyon keveset tud elvezetni. Egyelőre kikötöttem.

    3. A falban a nulla és a földelés összeér valahol, gondolom hibás bekötés miatt.

    A hálózat gyenge terhelhetősége bizonyára ez miatt volt. Az áramkör részben zárult a nulla felé (1-es pont), ahogy tudott, egy része pedig a földelés felé (2-es pont).

    4. Villanyórában a mérőórából kijövő fázis egy vastag aluvezeték, amire rá voltak csavarva a biztosítékokhoz menő rézvezetékek. Már kívül a szigszalag is égett volt, belül oxidos. Javítottam. Szerintem (főleg) ez okozhatta a lámpák vibrálását, ami megszűnt.

    A hálózat most már terhelhető jól. A 2000 Watt körüli hajszárító diódás teljesítményfelezője már csak nagyon kicsit morogtatja a másik szobában lévő trafót. A 700 / 2 Wattos rizsfőző egyáltalán nem.
    A tirisztoros hőlégfúvó már csak minimálisan vibráltatja a vele közös konnektorban lévő lámpát, csak egy bizonyos állásban.
    1000 Wattos terhelésre továbbra is kb. 2 Voltot esik a feszültség az óránál. Ezért nem hívok senkit, mert találkozni fog két vélemény, a számlát meg nem én állítom ki.
    A többi majd ez után.

    G4ula84,

    "ónnal szerintem nem lehet alut forrasztani max valamennyire hozzátapad"
    A rátapadás a nehéz, mert ahogy fémtiszta, rögtön oxidálódik. Olvadt ón alatt pl. drótkefézed, akkor megtapad, és az már abszolút jó lesz, ha egyszer megfogta. Állítólag lehet olaj alatt is megcsiszolni, nekem nem jött össze.

    fero02,

    Tudom, hogy jó a wago, mert sajtol és hidegkötést csinál, de nekem mégse szimpatikus. Legfőképp amiatt, hogy kb. csak a szép, elég hosszú vezetékeknél lehet használni. A csokival meg bármit össze lehet legózni. Különben is csak utóbbi van itthon. :)

    mezis,

    "A környékeden nincs valami nagy ipari fogyasztó ?"
    Nem tudok róla. A feszültség változik, pár V / mp körül. Azt gondolnám, ez normálisnak tekinthető.

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák