Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz mezis #45490 üzenetére

    Igen, de az komplikáltabb, több beavatkozást igényel és nagyobb valószínűséggel több lyukat a falba, vagy akadályt a légáram elé. :) Ez azért fontos, mert a későbbiekben itt kell aludnunk a ventitől ~ 3-4 méterre.
    Mondjuk elég jó a cucc, mert minimum fordulaton (akkorán, ahol már el se indul alapból) még mindig van érezhető huzata - kb mint egy Swif2-esnek 1000-es fordulaton - viszont hangja 10cm-nél távolabbról szó szerint nincs.
    A bowdenes megoldás egyébként pont ezért tetszett. És ütöm a fejem hogy nem jutott eszembe magamtól. Viszont a két fecskendős megoldás szimpatikusabb. : ) Egyszerűen talán a komplikáltsága illetve a mechanizmusa miatt jobban tetszik. Így ha sikerül ezzel próbálom megoldani.

    @darvinya:

    Lehet hogy az étolaj a sűrűsége miatt jobb. De szerintem még sima levegővel is működni fog - igazából nincs komolyabb erő vagy erőhatás -. Egy 5mm-es PVC lemezt képzeltem el ajtónak, amire ragasztok 2cm XPS hőszigetelést meg a csatlakozó szélekre ilyen gumipárnás szigetelőcsíkot. Mindez 15x15cm-en, egy pici mágnescsíkos rögzítéssel, hogy tényleg "odatapadjon" és rendesen zárjon. Tehát súlya kb nulla. Fagyálló is szimpatikusnak tűnik, hogy a kültéri rész se fagyjon meg télen.

    Egyébként imádom a legót. Abból aztán tényleg bármit meglehet építeni. Mindjárt meg is nézem az előbb linkelt oldalt... Akár pár ezer forintos móka sem okoz problémát.
    Mivel a hasonló tulajdonságokkal rendelkező direkt szellőztetőventillátorként árult venti közel 30-40k huf. Mármint többet tud persze, mert páraérzékelős meg időzíthető meg távirányító meg minden... De az is kb ezt a légszállítást tudja hasonló hangerővel. Csak 35-40k + posta + ~ 30W-os fogyasztás.
    Az én általam használt Noctua viszont alig fogyaszt 1-2W-ot.

Új hozzászólás Aktív témák