Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz SchumiBácsi #53822 üzenetére

    Na újra itt vagyok, mert a rádiós akkupakk egy új fejezetéhez érkezett :D

    Még mindig vacila van, de már lassan meglesz a kiút mert már két féle verzió is van. Az egyik a már tárgyalt TP4056 mint töltésvezérlő. Ebből úgy látom két verzió is van, mindegy milyen USB csatlakozó van rajta: a hosszabb a védelmes míg a rövid a védelem nélküli?

    A rövidebbel úgy tűnik könnyebben tudnék bánni, csak ez nem véd... gondolom mindkettő megáll 4,2V-on töltéskor így ez a védelem csak a túlmerülés ellen szól? Ha igen akkor jó volna a rövid is, mert a már tárgyalt rádió 3.5V-on egyszerűen használhatatlanná válik, ami még elég messze van a Li-ion számára veszélyes 3V-tól - vagy csak a gyári akku annyira gagyi hogy 3,5V környékén meghal minden és esetleg a 26650 még alacsonyabb feszültségen is bírni fogja de ezt úgy is mérem majd. Szóval feltétlen kell a védelem, vagy nem ha úgyis figyelni fogom a feszültséget?

    A másik számomra egyszerűbb verzió egy meglévő akkutöltő powerbankként való használata, mint a képen is látható. Ilyenkor közvetlen a rádió USB bemenetére kapcsolódnék. Mivel a töltőnek csak az egyik szélső ágya használatos a powerbank funkcióban, mi van akkor ha a másik szélső ágyba is teszek egy akkut és energiakihozatalnál párhuzamosítom őket? Ez probléma? Töltéskor a párhuzamosítást megszüntetném hogy ne kavarjanak be egymásnak. Erre a célra két áramkört egyszerre megszakító kapcsolót iktatnék be és valahol lenne egy LCD-s feszültségmérő is hogy lássam a dolgokat, mindenesetre a töltő megszakítja a táplálást ha a feszültség túl alacsonnyá válik. Életképes ez a párhuzamosítós módszer? Mert ha igen ez még telefonhoz is buli, szinte semmit se kell vegyek mert akku, kapcsoló és kábel is van már jó pár, csak LCD feszültségmérő kell...

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák