Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Egy HD4670-es VGA [link] Voltmodjához (ezen alapulva: [link] ) lenne szükségem kb. a lehető legjobb itthon kapható Low ESR/ESL - vagy inkább Ultra Low ESR/ESL kondikra.
    Késöbb pedig a P35-ös Asus P5KC alaplapomra is kellenének a CPU VRM álltal leadott fesz lehető leginkább stabillá tételéhez.
    A kártya ugyanez, mint ami a linken van, csak pl. a GPU VRM fesz stabilizáló 3 "kékkupakos" kondi közül az egyiket ezen a kicsit késöbbi darabon már lespórolták. :W
    Ugye ezek alapból szilárdelektrolitos kondik, de gondolkozok, hogy simára cserélem őket.
    Mivel az nem annyira probléma, hogyha mondjuk kiszáradna, és akár fél-egy évente ki kellene cserélnem rajta; csak nemtudom ESR/ESL értékben, és árban milyenek a szilárdelektrolitosak, de ahogy sejtem nem igazán jobbak.
    Pl. ez alapján is gondolom ezt: [link]
    Mindössze a paramétereik hőmérséklettől való függése sokkal kisebb, és a meleg, valamint magas ripple current hatására fellépő öregedésük.
    Ebből a 2. és 3. megállapítás a sima kondi mellett szól, viszont az 1. nem.
    Az aktuális hőmérséklettől való függés tehát probléma lehet, mert most is eléggé melegednek azért a kondik. Ugyan sokkal jobb hűtés lesz majd rajta, de a GPU fesz erős megemelése miatt meg a VRM-ek terhelése, és emiatt melegedése nagyon meg fog nőni, hiába rakok rájuk kis bordákat.

    Szóval melyik gyártók, milyen sorozatai lehetnek a legjobbak erre ?
    Légyszi lehetőleg többet is mondjatok, aztán majd én összehasonlítom az adatlapjaikat.
    Csak az a lényeg, hogy itthon beszerezhetőek legyenek.

Új hozzászólás Aktív témák