Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz ViZion #95252 üzenetére

    Ezért nem fogok bele én 59 évesen a PIC és társaiba. Először is nem megy már bele 59 évesen fejembe, másodszor annál nemcsak a hardverrel de a szoftverrel is kell kínlódni.
    Inkább 10x bonyolultabban megépítem analógba, az megy. Azt átlátom mi mit csinál, melyik tranisztor mikor nyit stb.

    Az a logikád hogy adott valamit valaki valamikor már megcsinált, az 50-50%.
    Én ennyi év rutinnal úgy kezedek valamihez hogy megálmodom a fejembe a működését, hogy mire kell, mit mikor kell csinálnia az áramkörnek.
    Állítom neked hogy a fordított működteéső 3 zónás főtésvezérlésemet senki az égvilágon még meg nem csinálta, úgy ahogy nekem a házhoz és a peifériákhoz van illesztve.
    Kb. fél napot törtem rajta a fejem.
    És ilyet nem kapsz készen mert bár vannak gyári zónavezérlők, azokba ezek a funkciók nincsenek amik nekem kellettek.

    Ha nagyon szorosan vesszük a Te véleményedet akkor tranzisztort is nekem kéne gyártanom, meg ellenállást is de ahhoz nem vehetnék pl. ellenálláshuzalt hisz az már egy késztermék :K
    Viszont akkor a logikád szerint ha valaki pl. házat épít sem vehet kész téglát, nem? Gyártsa le hisz így nem önerős a házépítés!

    Summázva, szerinem létjogosult a házi barkács, mégha überbrutál kokánynak is hat a végeredmény. És bár ez magánvéleményem és talán nem is mindenki ért egyet mert ha valami jó, az lehe szép is, de nembaj ha baromi ronda viszont 20 éve működik megbízhatóan.

    Itt a házi tyúkolajtó nyitogatóm.
    Full nullás költségvetés, a LDR, az összes relé, végállások tranyák stb. valamikor alkatrész kitermelésből valók, 1 darab 4093 Cmos schmitt trigger ami pénzbe került.
    A doboza egy Ferrero roche csokidoboz, a motor egy törött autó ablakemelő motorja. Az ellensúly az ajtón egy töröt nyelű kalapács. A madzag orsója egy elromlott és kidobásra ítélt horgászorsó dobja , a táp egy kukázott TP Link router 12V dugasztápja stb.

    Jelenleg 9. éve teszi a dolgát kinnt a tyúkol falán hidegbe melegbe szakadó esőbe.
    Hogy ronda és kokány? 9 év alatt ez kit érdekelt egyszer is...? A tyúkok sose panaszkodtak hogy nem esztétikus :)
    [link]

    Látnád a hobbi napelemes projektemet.
    Serencsére az asszony támogatja a hobbimat különben már elvált volna mikor 10x fúrom át a falat, konnktorok mindenhol, a házi barkács inverteremre külön büszke vagyok!! :B , használati utasítás hogy ha ezt akar használni vagy azt akkor mit kapcsoljon ki vagy be stb.
    És garantálom neked hogy mivel magamnak barkácsolom, ez 25 év múlva is működni fog biztonságosan.

Új hozzászólás Aktív témák