Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz vikcsi #80388 üzenetére

    Amihez ez kevés lesz, ahhoz a mostani csodák is kevesek lesznek. Oké, 15W-ból lesznek kevesek, ez meg 35W-ból, de ez nem jelent gondot a 9 cellás akksival. A modernebb procik is ugyanúgy X86-ok, semmi lényeges újdonságot nem tudnak ehhez képest, ami miatt valamit ne tudnék esetleg futtatni. Olyasmi programot meg nem fognak piacra dobni, ami a zsír új gépek 90%-án sem támogatott.

    Ismerem én ezeket az akksis nagy terveket. Majd hiszem, ha látom. ;) Amúgy túl nagy gondot nem okoz az akksi-töltés (pontosabban semekkorát) 5-8 órát elmegy egy töltésről normál használatom mellett tisztességes fényerővel úgy, hogy csak 80%-ig töltöm az akksit, hogy kíméljem. Ez nekem egy napra untig elég, aztán meg hogy éjjel rádugva a dokkjára 1 perc alatt tölti fel az akksit vagy 3 óra alatt, az nekem teljesen mindegy, másnap reggelig bőven ráér.

    A gépben egy i7 2620M proci dogozik (2,7Ghz alap +3,4Ghz Turbó órajel) és 8GB ram van benne, +egy 128GB villámgyors SSD, +1600*900-as kijelző, 6300-as Intel WIFI és BT +webcam. Gyakorlatilag minden benne van, amire csak szükségem van. Néha-néha jól jönne egy USB3, de ha nagyon kéne, tehetnék bele expresscardba adaptert hozzá, de annyira nem hiányzik.

    A régi T400/500-aknál azért közelsem volt még ilyen erős és energiatakarékos a Core2 rendszer. A Sandy Bridge proci viszont a 20-asokban már kellően modern, hatékony és gyors, hogy jópár évig ne kelljen aggódnom miatta. ;)

    (#80390) metal01: Az a 2540M az már majdnem i7. :) Teljesen jó. Nekem is csak azért i7, mert azzal vettem, de nem az volt a lényeges szempont. :N
    Szerintem tartósságra jó lesz, ha ez széthullik, ott más noti már 3X széthullott volna. Ezt még korrektül összerakták szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák