Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Adzo82

    tag

    válasz CirrMee #12013 üzenetére

    Nem tudom fejből, de azt igen, hogy még a gyári. Megnéztem nem sok mindent frissítettek a bioson. RAID és ACHI támogatáson segítettek az újabb verzióban.

    Visszatettem a régi 750-st és ugyan ez a helyzet. Azt ugyan egy alkalommal megemelte a HWMonitor szerint azért mert elérte a 4 mag a 95%-s load szintet. De abban az esetben is a 4 magot külön 1500 mhz körülire. Viszont a 750-s 2.66 ghz-s, és az is 1199 mhz-n tekeri átlagban. Én úgy tudom, hogy ha már betölti az oprendszert és közben ezt azt csinálok akkor ugrálnia kéne a frequenciánok attól függően mikor milyen terhelés alatt vannak a magok külön - külön.

    Úgy emlékszem, hogy ez az 1200 mhz -s freki megakadás win 7 alatt nem volt. A 880-s sercegtette a vrm áramkört, annyira lökte neki. Aztán fel a win 10 és nézek ki a fejemből. Kipróbáltam pl Sims 4 alatt ultra beállításokkal nagyon szépen ment mindkét proci. Valászínüleg azonos fpssel úgy érzetre. Voltak apró döccenések, főleg mikor forgattam a kamerát, vagy körbenéztem a szomszédságban... szóval dolgozott mindkét proci a játék alatt, de nagyjából azonos szinten. Ennél volt, hogy elérte a 750-s a 95% load szintet és feljebb emelte azt 1500 mhzre.

    Megnéztem minden energy save beállítást. Minden teljesítmény centrikuson van. 880-snál biosban default értékek és ezután emeltem a szorzót 23-ról 25-re. Ennyi a max és semmi máshoz nem nyúltam. Bekapcsolásnál 3.33 ghz-t írt, de az op rendzserben semmi nem változott.

    Ja, amúgy lehet vissza kéne tennem a win 7-t. Autómatikusan nem ajánlotta fel a frissítést soha. Lehet az intel nem szereti Lynnfield lakóit. :)) .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák